Свързани новини

01.07.2021 11:10

БСП-депутат печата 7,4 млн. бюлетини за вота на 11 юли: БНБ го крие, ЦИК го разкрива

Видян 12135 пъти | Коментари 23
Гласували 3 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фирмите на депутата и кандидат за шести мандат от БСП Петър Кънев ще изработят 7 408 500 бюлетини за изборите на 11 юли. Независимо, че за първи път ще имаме изцяло машинен вот. Бройката е според невероятния брой гласоподаватели в България, който се твърди, че имаме и е по-голям от целокупното население на страната (6,9 млн. души), както го измерва Националният статистически институт. С тази разлика, че в данните на НСИ влизат и децата до 18-годишна възраст, които са над 1 млн.
Информацията ни е от първа ръка разкри ЦИК в специално официално писмо в отговор на въпроси на 19 минути. В него председателят Камелия Нейкова ни информира, че изпълнителят БНБ е посочил двама подизпълнители: Демакс АД и Демакс Ди Пи Ай АД. Тези дружества са декларирани като собственост от дългогодишния депутат от БСП и водач на листата на партията в Бургаския многомандатен район и на тези избори Петър Кънев.



Това е огромен скандал заради очевидния конфликт на интереси. Освен, че Кънев е участник в изборите, печатницата на БНБ има достатъчен капацитет, за да изработи сама бюлетините. Според закона тя само „по необходимост” има право да преотдава работата. Този тираж се печата за часове и при наличието на толкова дни до изборите няма никаква необходимост за преотдаване на работата.
БНБ отказа – за пореден път – да отговори на 19 минути по каква причина изпитва необходимост от един и същи подизпълнител и то баш депутат, близък с 2 от членовете на управителния съвет на централната банка, при положение
, че и да имаше нужда, в София има немалък брой други печатници, които могат да свършат


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 018 Anonimen 01.07.2021 19:13

    аве що не ги печата пеею или биби?

  • 017 Богомил Бонев 01.07.2021 18:10

    НЯМА ТАКЪВ, КОЙТО ДА НЕ Е ОБЛИЗАЛ НЕЩО НА ДИКТАТОРА ОТ ПРЕТЕНДИРАЩИТЕ ЗА Т.Н. ПАРТИИ НА ПРОТЕСТА https://afera.bg/wp-content/uploads/2021/07/BLIZ3.jpg Пак помислете при гласуването. От претендиращите за партии на протеста, няма такъв, който да не е облизал нещо на Мутрата-диктатор.

  • 016 Парното и топлата вода поскъпват между 4 и 23 процента за различните топлофикации, за София скокът е с 20 на сто. Това реши окончателно Комисията за енергийно и водно регулиране. Повишението на цените на тока за бита е средно с 4,4 на сто. 01.07.2021 17:49

    Не е време седасарят-герберастин иван иванов да бъде линчуван публично?

  • 015 Anonimen 01.07.2021 16:42

    В момента същият този червен бандит говори по БСТВ /някаква комунистическа телевизия която се е нарекла свободна/ за качеството на живот в България, за беднотията и за мизерията за които този нагъл шебек е един от виновниците ! Много е съмнително вече, че има комунист в България който да е честен и отговорен, как може такива същества да са в листите на друга шайка / освен ГЕРБ / заради способноста им да крадат, изнудват и подкупват, как може Нинова да говори за достойнство и честност а да има такива депутати като този "крадец" на народни пари ? И още тази телевизия БСТВ колко е свободна щом взима интервю с олигарх обвинен с право в измами и корупция ? Комуняги, вижте се бе, същите сте като герберастите, ама нали една партия ви е раждала /БКП /няма нищо за чудене, ще е чудно ако проумеете за какво зло гласувате !

  • 014 Anonimen 01.07.2021 16:15

    Нинова дължи обяснение, защо държи Кънев вече толкова мандата. Изгони един олигарх, а държи друг, нещо мирише. Кънев е само камък на шията и и говори за някакви зависимости и облаги

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак