Свързани новини

30.06.2021 14:41

Съдът блокира и втория опит да се впишат промените в борда на ББР

Видян 3191 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Инициираният в понеделник втори опит да се впишат одобрените от БНБ нови членове на надзорния и на управителния съвет на Българската банка за развитие отново удари на камък в съда. С две определения от вчера по искания на единия изпълнителен директор Николай Димитров и члена на надзорния съвет Велина Бурска вписването е спряно.Така икономическото министерство, което е 100% собственик на банката, продължава вече месец и половина да не може да получи исканата информация за големите кредити, одобрявани от същите тези ръководни органи, които не може да смени.
Дотук се стигна, след като миналата седмица вече веднъж смяната беше спряна по искане на Димитров. А министърът Кирил Петков публично се усъмни в законността на определението на съдия Мария Вранеску, която както 19’ писа е блокирала само за 10 дни 4 вписвания на различни ръководства в държавните дружества.
Новите определения са от съдия Валерия Братоева, която развива малко повече аргументацията си. Според нея, за да се спре вписването, е нужно да има две предпоставки: да има висящо регистърно производство и да има образувано пред съда дело с предмет спорно правоотношение, което ще има значение за издаване на охранителния акт. Или накратко, докато има висящ спор, няма как да бъде вписано решението на едноличния собственик на ББР да назначи нови лица в ръководните органи.
Съдията установява че е и двете предпоставки са изпълнени, като има внесени искови молби от Бурска и от Димитров, с които се иска решенията на министъра на икономиката да се прогласят за


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2021 20:31

    Какви абсурдни правила в това наше правораздаване.Как няма да бягат инвеститорите.Вместо опростени и ясни правните казуси те принуждават с нищо да не се занимаваш,за да си нямаш главоболия.И затова всички желаещи да инвестират се замислят и .... заобикалят България.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева

Днешният ден подчертава важността на оригиналността

Днешният ден подчертава важността на оригиналността,