Свързани новини

28.06.2021 13:50

Една съдийка спира ББР и Автомагистрали: Вранеску

Видян 6773 пъти | Коментари 3
Гласували 4 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Случайно разпределение на делата ли? В понеделник от регионалното министерство отново внесоха документите за регистрация на временното ръководство на Автомагистрали в Агенцията по вписванията. Така засега неуспешните опити да бъде отстранен изпълнителният директор на дружеството Стоян Беличев, който непрекъснато обжалва, продължават. През уикенда стана ясно,  че съдът е отказал отново регистрация на временното ръководство, което трябва да действа до провеждането на редовен конкурс на 5 юли. Служебният регионален министър Виолета Комитова посочи интересното съвпадение, че и двата досегашни отказа идват от една съдийка - Мария Вранеску (на снимката). Тя предизвика  гневна реакция и на министъра на икономиката Кирил Петков заради отказа регистрация на новото ръководство на Българската банка за развитие. Пак тя стои и в стопирането на новия Съвет на директорите на  Александровската болница. Всичко това в рамките на само 10 дни.
Смяната в ръководството на държавното дружество се наложи, след като стана ясно, че то е получило авансово 188 млн. лв. за укрепване на свлачища и пътни платна, но за около година и половина е завършена работата само по един от общо 84 обекта.
Същата съдийка Вранеску се е опитала да  помогне и на Спас Русев преди 4 години. През 2017 г. тя се произнася в полза на Русев му на няколко отказа от Агенцията по вписванията за нови управители във Вива Телеком България. Веднъж видели положителния резултат, адвокатите на Русев веднага инициират пред ТР опит за вписване на промените. За зла участ обаче, може би в бързината за вземане на правилното решение, съдия Вранеску е допуснала фактическа грешка в решението си. Общо взето в него е сгрешено почти всичко, което е можело да бъде сгрешено. Оказва се, че съдът е издал решение, а не определение, и че то не може бъде обжалвано пред апелативен съд.
След два дни  съдия Вранеску поправя пропуските си.
Всичко това обаче е напразно, защото Агенцията за приватизация вече е издала отказ от публикуване на промени по партидата на Вива Телеком България. А освен това по искане на люксмебургската компания ЛИК телеком, контролирана от руснака Дмитрий Косарев, който оспорва всички действия на Русев и ВТБ, друг състав на СГС спира заявените за вписвани промени по партидата.
 


Кирил Пламенов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 28.06.2021 13:17

    Този съдийски скунск трябва да бъде проверен основно до девето коляно от НАП, защото без пари в милиони от Банкянската тиква никой няма да извърши такива антидържавни действия,които дано са последни, защото времето на Пожарникарчето изтича, повтарям, че парите са в милиони за такива неправомерни дейности, оня крадец от Банкя има милиарди които открадна от България, нищо не му пречи да преведе на тази патка 2-3 милиона, бълха го е ухапала, той само в Алжир крие няколко милиарда в евро ! Аз имам една мечта, всички управлявали през този 32 годишен несвършващ преход да бъдат вкарани в затвора и цялото им имущество движимо и недвижимо да бъде иззето в полза на държавата, възможно е, трябва само "МЕРАК" за това !

  • 002 изчегъpтване на мафията 28.06.2021 10:44

    Тази влашка мангуста доpи не се пpитеснява да афишиpа от какво се вълнува, коледните и честитки са с елхи от долаpови банкноти. С колко ли истински долаpови елхички са я суpовакали, че така безскpупулно действа?!

  • 001 Anonimen 28.06.2021 07:32

    съдийката е ГЕРБ-аджийски боклук,сигурно има облаги........

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

везни