Свързани новини

27.06.2021 19:36

Не реформа, а разпускане на сегашната съдебна система: Антикорупционният фонд

Видян 3557 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България има нужда не от съдебна реформа, а от разпускане на сегашната съдебната система. Това заяви пред БГНЕС журналистът Николай Стайков от Антиорупционния фонд  във връзка с най-новото разследване - Списък за бърз контрол: Историята на Веселин Денков.  В петък бе публикувана третата част на тяхното разследване по темата. То се основава на записи на бившия премиерски съветник по антикорупционните въпроси – Яне Янев. Записаният тайно Янев разказва как се опитва да помогне за освобождаването от ареста на ресторантьора Веселин Денков чрез взаимни връзки на политици-ВСС-КПКОНПИ-прокуратурата-спец.съда. Последният е задържан през лятото на миналата година в разгара на протестите срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев по подозрение, че ги финансира. „Причината да публикуваме записите е, че има огромни нарушения на независимостта и етичните принципи на цялата съдебна система“, обясни Стайков.Той заяви, че няма причина да се съмнява в достоверността на записите, които са му предоставени от техните автори – Ивайла Бакалова и Русина Тошева, които са близки на Денков. „Публикувахме записите, защото имам висок процент доверие, че те не са манипулирани. Мога да заявя това, защото съм ги получавал веднага, след като са направени и съм ги проверил за намеси“, добави разследващият журналист. Във връзка с казуса юристите на Антикорупционният фонд са оформили пет точки, които бяха представени и разяснени от Николай Стайков: 1. Недопустимата намеса на изпълнителната власт в работата на КПКОНПИ и работата на съдебната; 2. Подкупване за лъжисвидетелстване на


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Svetoslav Kolev 28.06.2021 10:51

    В САЩ , за да започнеш обучение за полицай , задължително трябва да си преминал успешно полиграфски тест.Това е така защото обществото ти поверява своята сигурност.У нас политиците и т.нар. съдебна система решават СЪДБИТЕ на милиони граждани и винаги се изхожда от презумпия , че политиците и хората от съдебната система са идеални. Преценете сами ,какво е необходимо да се направи.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате