01/02

Свързани новини

11.06.2021 11:31

Бивш служител на ГДБОП и ДАНС иска €100 000 за промяна на мярка в специализирания съд: АКФ

Видян 6415 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Антикорупционният фонд показа в първо разследване как бивш служител на ГДБОП и ДАНС иска € 100 000 за промяна на мярка в специализирания съд. Става дума за Емил Пасков, който се представя като адвокат Емил, предаде Фрог.
Разговорът се води между него и Ивайла Бакалова относно приятеля й – ресторантьорът Веселин Денков.  Осем месеца мъжът лежи в ареста по обвинение за участие в ОПГ за лихварство, въпреки че има лицензирана финансова къща. Свидетели са били разпитвани и за негово участие в организиране на протестите през 2020 г. Както 19 първи съобщи, Денков излезе миналия петък от ареста, без да е получил присъда. Делото дори не е започнало.
От записания разговор става ясно, че адвокат Емил обяснява, че нещата няма да станат за месец и ще струват скъпо – поне € 100 000 евро.  „Ние не познаваме никого, Говорим си с господ. Отиваме в църквата, палим свещичка. Това кой с кого говори това теб не те интересува“, казва въпросният адвокат. Той пък, според АКФ, живее в декларирано съжителство със съдия  Маргарита Немска от Административен съд-София. Тя е и  бивш зам.- градски прокурор на София.
В схемата по разговорите за промяна на мярката се намесва и друга фигура- Мартин Божанов-Нотариуса. Пред Бакалова той демонстрира отлични знания за нещата, които се случват в специализирания съд. Демонстрира отлична запознатост и по отношение на делото срещу Веселин Денков.  В действителност, обаче Божанов е консултант и търговски посредник. Медийни публикации и съдебни документи го свързват с имотни измами и "изчезване" на дела. Той отрича всичко това пред камера. Самият „адвокат“ Емил пък казва по-късно пред камера, че нарочно съобщава непосилна сума, за да може да откаже клиентите. В тайния разговор, обаче той настоява пред Бакалова да си помисли и пак да го потърси. Нотариусът пък обяснява, че "няма значение дали е виновен или невинен"
Това е само първата от трите серии разследвания на АКФ по случая. Тази седмица нов епизод.


 ВИЖ ВИДЕО ТУК!





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 18.10.2021 15:44

    Мартин Нотариуса не е от вчера, а от години. Известен е с това, че може да ти прехвърли който имот искаш, срещу 50-70% от пазарната му стойност. Обикаля със служебни коли на ДАНС от години, ползва ги като таксита. Групичката му са изключително влиятелни.

  • 002 Триморски масон 12.06.2021 11:14

    Като стана дума за корупция: От вестничето на Шиши "24 тикви" помолили Президенството за коментар ... Бивш митничаp дава плик c личен подаpък на пpезидентcкия съветник Пламен Узyнов Копирано от https://www.24chasa.bg/novini/article/9879207 www.24chasa.bg

  • 001 ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО! 11.06.2021 21:00

    ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО! АНТИКОРУПЦИОННИЯТ СЕКРЕТАР НА ПРЕЗИДЕНТА, КАДРОВИКЪТ, ПРИБИРА ТЕЖЪК ПЛИК ОТ ТЕЖКО КОМПРОМЕТИРАН ЕКСШЕФ НА МИТНИЦИ, ИЗВЕСТЕН КАТО ЧОВЕК НА СЛАВЧО ХРИСТОВ И КОСЬО САМОКОВЕЦА https://afera.bg/%d0%b5%d0%ba%d1%81%d0%ba%d0%bb%d1%83%d0%b7%d0%b8%d0%b2%d0%bd%d0%be-%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%be-%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%b8%d0%ba%d0%be%d1%80%d1%83%d0%bf%d1%86%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%bd%d0%b8%d1%8f/ ............................................................................................. Не сне забравили, че неонацистът и действащ съветник на президента Пламен Узунов се снима като Хитлер: https://www.youtube.com/watch?v=PZNGjz4-HOY Триморският масонски съпруг на палавата Деса го защитава. ================================================== Веселина Томова 20 години не съм водила битка, като разследващ журналист с Бойко Борисов и кохорта в различната му и времева битност, заради това, което гледахте по-горе.

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и