Свързани новини

25.06.2021 16:04

Нарушена е херметизацията на черната кутия на падналия МиГ-29

Видян 3001 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От Министерството на отбраната обявиха, че черната кутия вече е отворена, но е с нарушена херметизация. Така въпреки че е здрав, корпусът е бил пълен с вода, имало е и остатъци най-вероятно от керосин. Има нарушение в целостта на модула на паметта. Експертите допълват, че това не е фатално, но трябва да се свържат с производителя в Украйна, което ще отнеме време.


Модул паметта вече е в комисията, която разследва инцидента, обясниха от авиобаза „Граф Игнатиево”, предаде Нова тв.


Пред сериозно изпитание е изправено разследването, след като черната кутия, която вчера беше извадена от 70 метра дълбочина, се оказа, че на този етап не може да бъде разчетена. Причината за това е нарушена херметизация на устройството и скъсан лентов кабел.


Авиационната черна кутия има две обвивки – външна и вътрешна. Смята се, че ако вътрешната обвивка не е нарушена, данните, записани в устройството, могат да бъдат записани.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Елена Гунчева 25.06.2021 14:21

    Добрата новина е, че черната кутия от катастрофата с българския пилот, е намерена. Лошата е, че, както и очаквахме, има проблем за разчитането й и е разхеметезирана. И, понеже винаги се съмнявам и смятам, че гражданите имат право да получат отговори от политиците, ще задам следните въпроси, с уговорката, че нищо не разбирам от авиация, но пък разбирам от логика и политика: – Как така точно самолет Миг се разбива в момент, в който се коментира да купим още самолети от американците /да поясня, че още първите поръчани и ПЛАТЕНИ преди две години, не сме ги видели произведени/? – Защо никой не отговори на въпроса по какъв начин се е случило български самолет да попадне в подобна ситуация и как е възможно професионалисти толкова време да не могат да дадат отговор на елементарен въпрос за причината за катастрофата? – Какво се случва на тези натовски учения и изобщо има ли някакъв контрол? – Дали има грешка на „съюзниците“, които, както е известно, имат навика да се губят по нашите пътища и да нахлуват в цивилни цехове в България? – Дали самолетът не е жертва на „приятелски огън“? – Защо наблизо не е имало някой, който поне да наблюдава какво става и да помогне в случай на нужда, все пак това е учение, а не истинска война? И дали не е грешка в ръководенето на ученията, която е направена от „съюзниците“? – Защо „съюзниците“ от НАТО мълчат като пукали толкова време за катастрофата? – Защо българските самолети, купени от Русия, се ремонтират в Полша от нелицензиран завод? – Защо Сюлейман Пуси веднага използва случая да иска забрана на руското въоръжение в българската армия /да напомня, че за разлика от САЩ, руснаците са се доказали като отлични производители на оръжия и доста войни са печелили, пак за разлика от краварите/? – Защо политиците си правят пиар на гърба на загиналия български пилот? – Защо продължават тези учения на НАТО с българско участие и срещу кого ще се бием евентуално? Защото, да напомня, че Хитлер не успя да ни накара да воюваме срещу Русия? И някак си оставам с усещането, че употребиха паметта на един български герой и пилот, майор Терзиев, в мръсните си договорки и външнополитически и търговски договорки….. И, не че очаквам някой да ми отговори…..срещу Козяк не се плюе, ако искаш да останеш на власт или да вземеш такава, нали, ибрикчии?

  • 001 Hey Joe 25.06.2021 14:20

    За съжаление, нашия изтребител МиГ-29 е ударен от американска зенитна ракета Patriot PAC-2 GEM-T (модификациа MIM-104) изстреляна от военнослужещи от 5-ти зенитен батальон, което е единственото американско формирование в Източна Европа, въоръжено със системата за противовъздушна отбрана Patriot. Ето и хронологията В рамките на международните военни маневри Sabre Guardian 2021 американският 5-ти зенитен батальон е трябвало да проведе съвместно учебни стрелби със системи Patriot с румънските въоръжени сли на полигона Девеселу, но в последния момент се отказват от този полигон поради малката му площ и сравнително гъсто населените околности. Ракетите които ще се изплозват са с полетно разстояние до 280 км. Румънското командване предлага да се използва полигона на военната база Капу-Мидия на брега на Черно море. Базата се намира в околностите на Констанца. Разстоянието от румънската база до полигона Шабла е не повече от 120 км. Планираните стрелби с Patriot са за времето от 8.06 до 10.06, с издадени предупреждения за затворено въздушно пространство. При подготовката за провеждане на нощни стрелби на 6 юни около полунощ по грешка е изстреляна ракета PAC-2 GEM-T, за която до момента се знае, че не е определено мястото на падане. Това са фактите, НАТО, Армията на САЩ, Румънската армия подозрително мълчат и до сега не са предложили помощ за намиране останките на българския МиГ.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели.