Свързани новини

21.06.2021 09:24

Децата стават резервоар за вируса: Универистетите Лестър и Уоруик

Видян 3837 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Стремителното ваксиниране на всички на възраст над 18 г. във Великобритания доведе до концентрация на коронавирус19 сред учениците, предупреждава водещият вирусолог Джулиан Танг от Университета Лестър, цитиран от Гардиън. Така се обяснява и фактът, че в страната има увеличаване на случаите на заразените. Преди седмици 19 минути писа за новия почин на италианското правителство – преди септември да ваксинира повече млади хора, за да може да нямаме вирусна вълна, както след старта на миналата учебна година.
Хората под 18, а и под 30 години като по-широка група, се превърнаха в „резервоари” на вируса и неговите нови варианти, които може да покажат нарастване, казва Танг в своя реч на конференция, посветена на 79% седмичен ръст на положителните тестове с т.нар. Делта варианта на К19, който беше идентифициран първо в Индия.
Възможно е тежките и особено смъртните случаи да не са толкова много, пише Гардиън, но Танг изразява загриженост. Сочи данните, според които инфектираните сега са основно хора под 30 г., които не са били ваксинирани.
„Наблюдаваме надмощие на варианта Делта над първичния Алфа, което потвърждава нарасналата проводимост спрямо оригиналния вирус”, уточнява Танг.  
„Освен резервоар за евентуална нова епидемия, групата на учещите може да бъде


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 22.06.2021 07:08

    Страшно ваксиниране пада срещу не особено опасно заболяване със смъртност не по-голяма от грипа! Производителите на псевдоваксините трупат милиарди уж спасявайки някого... Така ще е докато земята е пренаселена с умствено ограничени страхливци!

  • 001 Anonimen 21.06.2021 14:21

    Аз само не разбрах КОЛКО ВРЕМЕ ни предпазва ваксината.Голямо желание имат диктаторите по света да ваксинират децата,сигурно те си знаят защо.На нас ни пробутват нелепи аргументи.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог