Свързани новини

15.06.2021 11:00

Намираме нещо повече от хаос - системен безпорядък и липса на правила: Янев

Видян 3747 пъти | Коментари 6
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Колкото повече работим и се заравяме в съответните сектори, намираме нещо повече от хаос - системен безпорядък и липса на правила”, заяви премиерът ген. Стефан Янев по време на пресконференция за работата на служебния кабинет за 1 месец.
"Реалистичната картина показва нещо, което може да наричаме корупция, маскирана в благовидна и законосъобразна форма. Публичен сектор, икономика, селско стопанство, за съжаление дори култура и образование са обрасли с подобни негативи, които ние трябва да показваме на първо време на гражданите, и след това да ги решаваме по правилен и прозрачен начин", категоричен бе той.

„Застанали сме пред вас с вицепремиерите и някои от министрите от служебния кабинет и ще се опитаме да брифираме по отделни ресори по това, което е намерено и констатирано, както и с какви мерки и политики предлагаме да се излезе от ситуацията и да върнем някакво усещане за нормалност. Един от министрите, които присъстват тук, стана известен с метафора на това, което заварихме, затревените и източени язовири. Наистина е метафора и тази метафора се отнася и за другите сектори“, допълни  премиерът.
Основна задача на служебния кабинет остава подготовката на изборите на 11 юли.
Янев обясни, че в отчета си предлага и политики, с които да се излезе от негативните ситуации, които са били констатирани до момента.

Пенсиите на 1 245 000 възрастни хора у нас ще бъдат увеличени с 5%. Добрата новина съобщи вицепремиерът и социален министър Гълъб Донев по време на брифинга . Надзорният съвет на НОИ е взел решение, предстои правителствено постановление, обясни Донев.

Така пенсиите на 1 245 000 българи, отпуснати до 31 декември 2020 г., ще бъдат осъвременени, съобщи служебният вицепремиер.

Основната цел през този един месец бе насочена с грижа и с мисъл за гражданите. Още на първото си заседание МС прие решение за продължаване на добавката от 50 лв. за  2 088 000 пенсионери. Те ще продължат да получават добавката., каза Донев.

Продължава подпомагането на бизнеса и заетостта, каза вицепремиерът. И обясни, че мярката 60/40 ще бъде продължена.


Парите за България не са застрашени, те ще дойдат в рамките на тази година. 13% префинансиране от момента, в който нашият План за възстановяване бъде одобрен.

Това заяви служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов. 

Планът все още не е предаден, има малко забавяне, което по думите му се


 


Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 15.06.2021 11:10

    Валентин Вацев: "Политиците в България се борят за почетното звание "главен американофил"" Всички политици в България се борят за почетното звание "главен американофил". Те трябва да помнят, че никой от тях няма зад гърба си Америка". Това зави пред БНР международният анализатор Валентин Вацев. Според него България е "периферна капиталистическа страна с увреден суверенитет". Той смята, че затова политическата класа се опитва непрекъснато да се хареса на САЩ: "Бойко Борисов никога няма да бъде споменат по линия на закона "Магнитски", тъй като той е клиент в оръжейната търговия на САЩ", посочи Вацев и уточни, че има твърдо правило, че който е бил клиент в търговията с оръжие на Америка, не може да влезе в списъка по "Магнитски". https://bnr.bg/post/101483022/valentin-vacev

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби