01/02

Свързани новини

14.06.2021 17:22

3 от 10-те „довършени” язовира не действат

Видян 3099 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Още два язовира, този път в Сливенско, са били ремонтирани и платени, но реално е работят, съобщи служебният икономически министър Кирил Петков на пресконференция в понеделник, след като в петък направи проверка на водоем край Ловеч и констатира същия резултат. По повод контрата на предшественика си Лъчезар Борисов, че нарочно го е изпразнил за снимки, действащият министър коментира, че вероятно и тревата е засадил на мястото на водата и я е накарал ускорено да израсте за 2 дни.
Това са първите 3 от общо 10 язовира, които бяха отчетени като приключени от дъщерното дружество на Държавната консолидационна компания (ДКК) – Монтажи, което преотдаде изпълнението на частни компании. Десетте водоема са всичко направено за 3 години с 631 млн. финансиране от джоба на данъкоплатците.


 


От общо 414 язовира за оправяне в цяла България.
Всичките 3 язовира са били превъзложени на една и съща фирма подизпълнител, без да има законово основание за това. Името на фирмата засега не се съобщава, но е ясно, че тя е получила 4.8 млн. лв., като цените на услугите й са значително над пазарните.

Само 6 месеца след като са платени, съоръженията все още на са предадени на създаденото специално за целта Държавно предприятие Управление и стопанисване на язовири (ДПУСЯ) и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 15.06.2021 11:56

    След като дебелата любимка на Боко Лиляна Павлова гепи 50 милиона от язовира в Перник, що и други герберунгели да не го сторят, то краденето е заразително. И защо Боко покри фаворитката си в ЕЦБ на високоплатена позиция, а не е в затвора, където други за по 1000 лв са вкарани?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще имате повече служебни задължения от обикновено

Днес ще имате повече служебни задължения от