Свързани новини

15.06.2021 11:36

Работим усилено по това да подобрим плана за възстановяване: Пеканов

Видян 1388 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парите за България не са застрашени, те ще дойдат в рамките на тази година. 13% префинансиране от момента, в който нашият План за възстановяване бъде одобрен.

Това заяви на брифинга за отчета на дейността на служебното правителство служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов. 

Планът все още не е предаден, има малко забавяне, което по думите му се дължи на две причини - първо, решението на предшествениците им да не го предават и някои технически неизправности, които са останали нерешени. И второ: желанието на служебния кабинет да го подобри и да направи корекции, които да гарантират, че този ресурс се използва по най-добрия начин.


"Не правим компромис с този ресурс - ние работим усилено по това да го подобрим. При встъпването ми в длъжност намерихме някои отворени още въпроси. Заедно със службите на Европейската комисия ги дискутираме. Още с встъпването рестартирахме работната група по Плана, получихме много предложения от различните министерства, над 30 нови проекта, повечето от които много хубави, има десетина нови проекта, които все още разглеждаме и искаме да влязат в Плана", каза Пеканов.

Правителството работи по подобряването на Плана в три направления. Първо, да има повече контрол как тези средства ще бъдат изразходени, второ - да получим помощ именно в тази сфера как по-ефективно в бъдеще да можем да измерваме ефектите от всички тези проекти. И да се гарантира, че тези ресурси ще отидат в цялата страна, а няма да се концентрират само в столицата или в големите градове.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!