Свързани новини

21.05.2009 15:44

Братът на арх. Диков пак в грандиозен проект

Видян 7919 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Проектантската фирма „Архитектоника студио“ на брата на главния архитект на София Петър Диков – Калин, участва в грандиозен строителен проект, пише в. „Монитор“. Това е комплексът „Софарма бизнес център“, на чиято територия ще се извисят три кули - на 16, 19 и 22 етажа. Строежът се намира на бул. „Драган Цанков“ в непосредствена близост до КАТ и новата метростанция 10. Основен инвеститор на обекта е фирмата „Софарма имоти“, проектант фирмата „Архитектоника“ на Калин Диков, чиято връзка и делова активност с главния архитект на София нарекохме Батко и Братко.


Обектът бил с обща разгърната площ в размер на колосалните 67 дк а. Двуетажната постройка под кулите пък щяла да се простира на 7 хил. кв. м. В ниската част се предвиждали 600 паркоместа и складове.


Апетитният обект е поредният в списъка на схемата „Батко-Братко в Софийската община“, за която 19` писа неведнъж. Напомняме за сринатата кой знае на какво основание къща-паметник на културата на големия завой на ул. „Раковски“, на чието място ще се извиси грозен стъклен бизнесцентър пак по проект на малкия Диков, разрешен от големия.


Казано иначе, за проектантските фирми на Дикови, няма затворени врати. Доказва го дългият списък на проектираните от фамилията обекти. Сред тях интересен проект е бизнес сградата Белисимо на бул. „България“. Както писахме, името на фирми на Дикови е замесено в двата най-големи скандала в родното строителство. Става дума за реформирането на Централна гара и кулата на РВД край летището. Първия конкурс печелят, след като пускат не анонимно, както е според изискванията, а с името си своите документи по него. Не по-малък шум се вдигна и около проекта на Братко Диков за нова кула на летището. Не само, че фирмата с негово участие спечелва, но се оказва, че не е спазила важни изисквания за такъв род специални сгради. Въпреки това, според публикации в медиите, близо 200 000 лв., отиват в касата на архитектурните гении.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева