Свързани новини

10.06.2021 09:25

Убиецът на Милен Цветков и Явор Бахаров се събраха в дело срещу наредбата за наркотиците

Видян 2749 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Убиецът на Милен Цветков - Кристиан Николов, се включи в делото във Върховния административен съд (ВАС) за отмяна на наредбата, по която се установява употребата на алкохол и наркотици.
Той се присъедини към актьора Явор Бахаров, който миналата година поиска от ВАС да отмени осем текста от наредбата. Николов и Бахаров са подсъдими за шофиране след употреба на алкохол и наркотици. Актьорът дори беше осъден на първа инстанция на една година затвор, докато Кристиан Николов може да получи и най-тежкото наказание, ако се докаже, че умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков. Защото се е качил дрогиран зад волана.
Именно процесът за смъртта на журналиста обуславя и правния интерес на Николов да оспорва наредбата, но за разлика от Бахаров, той иска тя да бъде отменена изцяло.
Основните аргументи в жалбите и на двамата са свързани с противоречивата съдебна практика, свързана с употребата на наркотици при шофиране и специално за влиянието им върху шофьора. За разлика от границата от 1,2 промила алкохол, под която шофьорите не носят наказателна отговорност, за употребата на наркотици в Наказателния кодекс (НК) няма въведен минимум, а освен това липсва и надлежен ред за установяването и влиянието им. Това води и до различната съдебна практика, при която едни съдии приемат, че за доказването на употребата на наркотици няма предвиден ред и ограничения, но пък други препращат към наредбата. Тя предвижда само, че на шофьорите се прави тест на пътя и ако той е положителен, следва медицинско изследване.
И Николов, и Бахаров изтъкват пред съда, че нито една от лабораториите, извършващи изследвания за алкохол и наркотици, не притежава акредитация за тази дейност.
В същото време стана ясно, че убиецът на журналиста е седнал зад волана под въздействието на 3 вида дрога, установи съдебна експертиза.
















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 10.06.2021 10:27

    Това наркоманче трябва да бъде съдено когато се сменят всички корумпирани съдии и прокурори в България с честни и достойни такива ! В света е открита "топлата вода" ние защо не копираме това "откритие" а се чудим как да го преоткрием ! Във всички демократични държави когато убиеш на пътя с МПС човек под въздействието на алкохол или наркотици се смята за умишлено убийство - ТОЧКА ! Това глезено парче било задрямало сега, ами онези които са биле до него и те с наркотици в кръвта и те ли са заспали и не са разбрали, че този изрод кара с превишена скорост и не са му направили забележка ? ДОЖИВОТНА присъда за това същество, а за другите по 20 г. за съучастие в престъпление ! ЧОВЕК е убит, ЧЕТЕН и ДОСТОЕН ЧОВЕК от една шайка наркомани гласоподаватели на престъпната шайка ГЕРБ, а единият е и син на депутат от ГЕРБ, за него най-строго наказание за назидание на другите които ще опитат дрога и ще шофират или возят до дрогиран !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудни решения

Днес може да се наложи да вземете трудни решения,