Свързани новини

09.06.2021 14:16

Президентът: Работи се усилено за дългосрочно решение за ТЕЦ Марица изток 2

Видян 1730 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Министерството на енергетиката работи усилено по търсенето на дългосрочно решение за ТЕЦ "Марица изток 2". Това заяви президентът Румен Радев по време на среща с представители на ръководствата на КНСБ и КТ „Подкрепа“ на „Дондуков“ 2, предаде Нова тв.


„Точно преди една година имахме същата по характер среща, и то по същите въпроси, но за съжаление без решение до момента. И тогава се обединихме около мнението, че комплексът „Марица изток” е важна част от нашата национална сигурност, защото той гарантира стабилност и автономност на енергийната ни система”, каза Радев в началото на срещата.


„Винаги съм приветствал вашата борбеност за отстояването на този интерес, но очаквах по-голяма активност и миналата година, особено преди декември. Тогава, на Съвета на ЕС, предишният министър-председател прие пакета за 55% намаляване на емисиите на парникови газове. Амбициите на ЕС за декарбонизация се завишиха драстично – от минус 40 към минус 55%, без ясни и адекватни мерки за подкрепа на България. А ние сме най-засегнатата страна”, допълни Радев.


„Аз блокирах решението на Съвета на ЕС, но ние не може да блокираме до безкрай. Трябва да положим максимум усилие", заяви Радев. И допълни, че е разговарял с министъра на енергетиката, който уверил, че ще предложи краткосрочно решение, така че ТЕЦ "Марица изток 2" да продължи да работи и след 1 юли.


Румен Радев припомни, че енергетиката е тема и на Плана за възстановяване и устойчивост. „Преразглеждат се различни предложения, така че да се търси устойчиво и необратимо решение вбъдеще. Ние не


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 09.06.2021 23:22

    господина- КНСБ Димитров по полека знаем как седеше на дувара на вожда,как бе се изстипосъл с него в АЕЦ Козлодуй и ни омайвахте облечени в чисто нови костюми като за сватба.Защо не каза истината за АЕЦ-а и че никакви нови реактори нямя да има там на това поле.Я кажи кога си възразил за нещо на вожда.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв