Свързани новини

20.05.2009 10:48

К. Пенчев: Корумпираният съдия е като д-р Менгеле - убива

Видян 1755 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не ми харесва, че в последно време зачестиха отводите на съдиите. Когато си станал съдия ще гледаш и дела, които не ти харесват, каза председателят на ВАС Константин Пенчев, цитиран от БГНЕС.


По повод недоволството за избора на генерал Веселин Пангезов за председател на Софийския апелативен съд, Пенчев каза, че във ВАС има жалба не само срещу неговия избор, но и срещу избора на председатели на апелативните съдилища в Бургас и Варна. Според Пенчев е хубаво, че обществото се вълнува. Той обаче каза, че в неговата практика няма случай, в който наистина обективно да се прецени кой е най-добрият. Той отново подчерта, че гласът му остава все по-самотен в апела му да бъдат отстранявани корумпирани съдии.
Корумпираният съдия е като д-р Менгеле - човек, който убива, направи сравнение председателят на ВАС. Той е категоричен, че и най-малкото съмнение за корумпираност трябва да бъде изказано публично, нещо което той не се притеснява и прави. Но не скри, че е притеснен дали най-добрите ще бъдат начело на съдилищата. Според него е нелепо решенията да се обжалват от кандидати, които са получили нула гласа.
По повод на бързото решение на ВАС за отмяна регистрацията на СДС на Пламен Юруков за евроизборите, Пенчев каза, че такъв е законът. Според него трябва съдът да действа бързо в такива случаи. Но Пенчев беше категоричен, че трябва да има съдебен контрол, но не бива съдът да се превръща в "трети тур" на избори и да брои бюлетини. Това крие опасност съдът да се меси в политиката, което е недопустимо. Натиск винаги има, но ние устояваме на това, каза Пенчев. Той каза, че това се дължи на факта, че не мълчи при такива случаи и комуникира добре с медиите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни