Свързани новини

05.05.2021 20:35

Бизнесмен с показания за висша корупция пред комисията на Мая, избухна мега скандал

Видян 11982 пъти | Коментари 3
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изключително тежки обвинения в корупция - директно към премиера в оставка Бойко Борисов, отправи крупен бизнесмен. Той е изпратил сигнал до депутатите в комисията по ревизия. Малко след това се яви лично пред членовете й. Скандалът се развихри, след като Маноил Манев от ГЕРБ спря изслушването, протестирайки, че не е бил извикан на заседанието, предаде Клуб Z. Това се оказа невярно - всички депутати, които участват в органа по ревизията са били известени за провеждането на заседанието.

Бизнесменът Светослав Илчовски - един от едрите земевладелци у нас твърди, че през 2019 г. е бил изнудван от собственика на фирма "Градус", който говорил от името на премиера Борисов. Бил е принуден да продава зърно на дружествата на "Градус" под пазарната цена. Освен това човекът бил лично поканен на срещи с министър-председателя в бившата резиденция на Тодор Живков в подножието на Витоша - Студена. По време на срещите им премиерът му показвал клип "какво се случва с бизнесмени, които не са им подчинени."


ВИЖ ВИДЕО ТУК!

Думите му обаче, засега, не са подкрепени от никакви доказателства, което бе предотвратено и от врявата, която вдигнаха, също както правят в пленарната зала депутати от ГЕРБ, някои от които всъщност нямат никакво отношение към комисията, а други отказали да присъстват на нейното заседание. Те връхлетяха още след първите думи на бизнесмена и започнаха своето шоу.

    "На този клип се виждаше как издевателстват над Миню Стайков в ареста", пише в сигнала. "Тогава се опитаха да ме принудят за двойно по-ниска цена с думите "какъв си ти да не си плащаш на държавата." Отказах им. Последва обаждане от министър Петя Аврамова с предупреждение да спра да купувам земя и със заплахата "ще те дам на нашите прокурори".

Малко по-късно, твърди бизнесменът, било скалъпено обвинение срещу него пред районен съд Стара Загора за убийство срещу същия Иван Ангелов, което по думите му никога не се е случвало. Илчовски твърди, че е бил принуден да продаде фирмата си.

След това той се яви лично пред комисията и разказа още по-потресаващи неща.

Например - твърди, че известната "Мата Хари" , която Борисов обяви, че е спретнала компромата с кюлчетата злато и парите в спалнята на премиера, била известна плеймейтка, на която било платено 5000 лв., за да "обслужи" премиера.

    "Аз съм мъжкар и това момиче ми разказа, че 5000 лв. ѝ дали да обслужи премиера, а тя снимала кюлчетата", заяви Илчовски.

А самите кюлчета били дадени на премиера като подарък за негов рожден ден от същия собственик на "Градус", чиято продукция е толкова ценна за кабинета, че се изнася направо с правителствения самолет, като в сделката, прочула се с взетите насреща фурми, които така и не вкусихме. Но дал и  известен минен бос на име Цоло (явно Вутов, също фаворит на ГЕРБ в поръчки). Единият дал малко кюлче, другият - по-голямо, та се наложило Градуса, за когото сме ви разказвали как нарочно купи парцела на боянската улица Секвоя, за да бъде най-близък комшия на премиера в оставка, да наддаде с още по-голямо.

    "Иване, толкова ли ти се откъсна от сърцето - я гледай Цоло какво ми е донесъл", казал Борисов. И така - едно малко и две големи - Пилето допълва още едно кюлче - подарък за премиера.

Бизнесменът обяви, че има клипове и документи, които доказвали твърденията му, но щял да ги изпрати по-късно на комисията.

Докато говореше, изведнъж в залата нахлу депутатът от ГЕРБ Маноил Манев, който вдигна бесен скандал. Той обяви, че не е бил поканен, че заседанието е било скрито от ГЕРБ и че това е фалшив свидетел.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 европейска потрес 06.05.2021 14:20

    Една нискоразрядна улична мутра няма как да си промени нито мисленето, нито методите, нито схемите. Не стига това, ами се е усъвършенствал като извратен садист и рекетьор, удовлетворяващ естествените си потребности със скъпоплатени проститутки!!!Кой ще му вземе откраднатите от народа му стотици милиарди?!

  • 002 Николай Бареков 06.05.2021 12:17

    Странно защо не бях уведомен, да не говорим – и поканен за изслушване в комисията по ревизия. Все пак първите сигнали са мои. А дясната ръка на Мая Манолова депутатът Румен Йончев беше направен депутат през 2014 от избирателите на моята партия ББЦ и ни продаде като стана слуга на Борисов и ортак на олигарха Ковачки! Мая Манолова знае ли, че „Иван Градуса“ от разказа на свидетелстващия агромилионер г-н Светослав Илчовски е изключително близък освен до премиера в оставка Борисов и до нейния приближен депутат от „Мутрите вън“ Румен Йончев. Затова ще свидетелствам лично, ако утре бъда поканен на последното заседание на Комисията. Също така съм готов да дам показания и по моите сигнали за корупция във ведомството на Красимир Каракачанов и правосъдното министерство. Сигналите, които депозирах в комисията, са първи по време още от първата минута на първия и работен ден и се отнасят за кражби в размер на стотици милиони. Защо не съм поканен за изслушване в комисията от Манолова? Защо ми е отказан достъп до сградата на Парламента в качеството ми на разследващ журналист, коментатор и представител на неудобната за всяка власт авторитетна медия Афера.bg? Кой плаща на Манолова и нейните депутати да действат избирателно коя корупция да борят и да си правят пиар? Взимат ли пари от олигарси Манолова и нейните приближени депутати? Рекетират ли за пари в куфарчета едри бизнесмени посредством държавните органи? В конфликт на интереси ли са Манолова, Р. Йончев и други от нейната сенчеста свита?

  • 001 Валентин Иванов-Кардамски 06.05.2021 12:05

    Нямам никакво съмнение в истинността в думите на Илчовски, заради истеричната и агресивна реакция на депутатите от ГЕРБ. Целта им не беше да защитят Борисов, а да заглушат бизнесмена на всяка цена. В разказа му има зловещи разкрития и те не се отнасят само за “Мата Хари”. Много по-ужасяващо е, че министерствата в България са на подчинение на волята на мутри, облекли се в сака на бизнесмени; че републиката е разпарчетосана на феодални губернии; че премиерът назидава подчинение с видеа съдържащи насилие над бизнесмени в затворите и пр.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв