Свързани новини

05.05.2021 11:02

Изборите ще бъдат на 11 юли

Видян 3318 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Както 19 минути безпогрешно прогнозира още на 26 април, когато мандатът беше все още при ГЕРБ-СДС, изборите ще бъдат на 11 юли.   "Ясно е, че отиваме към разпускане на парламента и насрочване на избори. Това каза президентът Румен Радев, който връчи и прие обратно от БСП третия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

„Разбирам мотивите ви да върнете мандата. Ясно е, че отиваме към разпускане на парламента и насрочване на избори. Ако се стигне до същата патова ситуация, България може да изпадне не само в политическа, но и в конституционна криза. Призовавам всички политици да потърсят единодействие в името на възстановяване на демократичните институции. Предстоят ни много напрегнати месеци“, заяви президентът.  „На 7 май от 09.00 часа ще бъдат изслушани кандидатите за ЦИК. Очаквам указът да бъде издаден на 11 май. Следващата седмица ще разпусна Народното събрание и ще назнача служебно правителство. В тази ситуация се очертава изборите да бъдат на 11 юли“, обяви Румен Радев. "Един служебен кабинет изисква експерти, затова имам намерение да поканя авторитетни експерти от левицата", каза Радев. И допълни, че част от тях са били и в предишния му кабинет. Нинова обаче поиска имената и обяви, че трябва да минат през решение на Националния съвет. Първите два мандата бяха върнати от коалиция ГЕРБ- СДС и Има такъв народ.


На 1 май Националният съвет на БСП обаче взе решение да върне мандата още при връчването му.


„Нашето желание беше да има правителство, което да реши няколко важни въпроса за бъдещето на хората - да подготви Плана за възстановяване и устойчивост, да разгради модела „Борисов“. В името на тези приоритети подадохме ръка на „Има такъв народ“. Уви, тази ръка не бе поета. Новите политическите субекти в парламента декларираха предварително, че не биха подкрепили правителство дори с тези приоритети. В такъв случай е ясно, че няма обективна възможност да съставим кабинет“, заяви Нинова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 06.05.2021 19:18

    Tриморският натовски съпруг на палавата Деса ще ни досъсипе със служебно правителство герджиков-2! На 9 май „Безсмъртният полк“ ще отбележи 76-тата годишнина от Победата в над 47 български града /Поглед.инфо/ . И тази година ние ще застанем рамо до рамо с нашите героични предшественици, които унищожиха кафявата чума, и ще сведем глави пред тяхната саможертва. Триморецът радев няма разрешение за участие от своя господар – Портиера на американското посолство. Петър Василев - www.big5.bg e прав: РАДЕВ Е ОТ НАЙ-ПОСЛЕДОВАТЕЛНИТЕ РУСОФОБИ В БЪЛГАРИЯ И ВСЯЧЕСКИ ДОКАЗВА, ЧЕ Е НАТО-ВСКИ ГЕНЕРАЛ. ВКАРВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В СПИСЪКА НА НЕПРИЯТЕЛСКИТЕ СТРАНИ НА РУСИЯ Е ЗАРАДИ ПРОЕКТА „ТРИ МОРЕТА“

  • 001 Маркиз дьо Кок 06.05.2021 00:59

    A на бас, че няма да бъдат на 11.07.21 ! Аз пък предвиждам, че ще се проведат на 22.08.21 г. И че ГЕРБ ще набъбне на 30 %, благодарение на "новия" стар изборен кодекс и на палетите мангизи, които ще 'инвестирга' в новите избори. Втори ще са новата, още не зачената коалиция в която ще се намърдат всичките 'низвергнати' и не успяли да влязат в сегашния парламент, безкруполни ренегати.Новата безпринципна коалиция би трябвало да се нарича "От кол и въже за "добруването" на Т.К.Р. България" и ще гушнат около 20%. Трети се очертават да бъдат ДПС с 16%,след като си заформят още около 843 нови избирателни секции с "мъртви" души.На престижното четвърто място с почти 9% ще са БСП-то. На пето ще се "изкачат" партия "ИТН" с 7%,като и те ще са им много. Шести ще са паритя "Дай някой лев ,бе България" с 5%,а коалиция "Мутри,блъскай всичко вътре в парламента" ще отпаднат с 2,9%.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които