Свързани новини

23.03.2021 17:00

3 теста на Чорбанов за ден: 4 хил. "случая" днес 1 300 души ли са?

Видян 16224 пъти | Коментари 6
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Статистиката около коронавируса у нас за пореден път буди съмнения, след като властите неволно сами издадоха методиките си. От публикуваното официално съобщение за диагнозата и здравословното състояние на проф. Андрей Чорбанов става ясно, че той е тестиран 3 отделни пъти за ден.  В крайна сметка те са отчетени като 3 положителни "случая" на 19 март, а реално се отнасят за 1 човек.
„Във връзка с постъпили многобройни запитвания от медии, относно болничното лечение на проф. Чорбанов от БАН, пресцентърът на УМБАЛ Света Анна София съобщи, че той е диагностициран на 19 март с Covid-19, при извършен в УМБАЛ Свети Иван Рилски бърз антигенен тест с положителен резултат. Той е насочен за диагностично уточняване и оценка на нуждата от хоспитализация към УМБАЛ Света Анна. Извършен е повторен бърз антигенен тест и PCR тест – положителни. Всички изследвания са отразени в Националната система за регистрация на Covid-19”, сочи официалното комюнике изпратено до медиите.
Така излиза, че всички изследвания на проф. Чорбанов са направени  в 1 и същи ден.  А съдейки по този конкретен случай излиза, че щом има 3 теста на 1 човек в 1 ден, може да се окаже, че записаните 4000 "случая" дневно са


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 26.03.2021 12:14

    Много отдавна стана ясно, че всеки нов отчетен, като заразен е уникален, няма повторение. Броят на тестовете е друга работа. За по-бавно схващащите от редакцията - и 27 седем теста да са ми направили се броя за един заразен. Важното е да се пишат глупости, да има кликове. Дори и аз въпреки, че знаех какво да очаквам от статията я прочетох :)))

  • 005 Anonimen 25.03.2021 10:57

    Това са теории. Колко българи могат да си позволят да си платят няколко теста за 1 ден? За да е коректна статистиката просто трябва да се въведе още една характеристика, която еднозначно да регистрира тестваното лице ( може и да не е ЕГН, а друг персонален номер).

  • 004 Anonimen 24.03.2021 15:10

    В "онези времена" на статистиката й казвахме "стъкмистика",явно е универсално това наименование.Целта е на всяка цена да се "докажат" онези 5000 случая,които някакво математиче беше пресметнало кой знае как.А сега пък срещу 200-300 лв ще си съкращаваме карантината след преболедуане,съгласно последната министерска заповед.Ами ако единият тест е положителен,другият-отрицателен в два последователни дни,както се изисква"Пари,пари,париииии...и фалшиви данни.Защото-ако са направени 18000 теста,от които 12000 са антигенни,с около 30% достоверност-за какво говорим изобщо?

  • 003 Anonimen 23.03.2021 23:26

    Защо вече не се говори за болни от грип, бронхопневмония, настинка, а всички се отнасят към бройката на К19? Прилича на добре измислена измама от най-високо ниво за нечисти и нехуманни цели и краен резултат редукция на населението в световен мащаб, разболяване на здравите с цел лечение с много и скъпи медикаменти и многомилиардна печалба за малък кръг умопобъркани

  • 002 шкембестият трътлек 23.03.2021 18:22

    Пламен Пасков #НароднаМедия #АнтиСМРАД #ЗдравРазум Ваксинози и без/отговорности https://www.youtube.com/watch?v=FUJ-NbC0NPY #НароднаМедия #АнтиСМРАД #ЗдравРазум Странни документи на НЗОК, Астра Зенека, Пфайзер, Алберт Бурла, колегата https://www.youtube.com/watch?v=LJR1B5VpOVs Проф. Иван Чалъков с призив към властта и медиите: "Спрете да плашите хората!" https://www.youtube.com/watch?v=AnuUMlnz-_M

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели.