Свързани новини

15.05.2009 09:10

Първанов и Д`Естен обсъдиха двустранните отношения

Видян 1430 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Георги Първанов се срещна с Валери Жискар Д`Естен, бивш президент на Франция, съобщиха от прессекретариата на Президентството.


По време на разговорите двамата президенти обсъдиха широк кръг от въпроси – двустранните отношения на България и Франция, политиката на разширяване на Европейския съюз и политиката на партньорство с новите съседи на съюза, проблемите на институционалния баланс в ЕС, с оглед на забавената ратификация на Лисабонския договор, способността на Европа като общност да отстоява единни позиции и да се справя с общи проблеми, негативите, произтичащи от световната финансова криза и други.
Президентът Първанов подчерта пред Валери Жискар Д`Естен, че Република България участва и ще продължи да бъде активен фактор за изграждането на обща европейска политика в областта на енергетиката, включително по въпроса за снабдяване на европейските страни с енергийни ресурси. От своя страна Валери Жискар Д`Естен заяви, че липсата на концептуален напредък в европейската енергийна политика се дължи на обстоятелството, че все още съществува известна борба между страните, доставящи енергийни ресурси, транзитиращите страни и крайните потребители, което възпрепятства и трайното разрешаване на този въпрос. В тази връзка Георги Първанов запозна Валери Жискар Д`Естен с резултатите от срещата на високо равнище “Природен газ за Европа: Сигурност и партньорство” и принципите, съдържащи се в подписаната от участниците на форума декларация, даващи основание за последващи позитивни преговори и укрепването на взаимноизгодното партньорство в енергийната сфера. Информацията предаде БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей