Свързани новини

22.03.2021 09:32

Турция ще компенсира 71% спад в туризма още т.г., сезонът почва след 20 дни

Видян 1851 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Турция очаква да приеме повече от 20 млн. туристи тази година и така да навакса с рекорден ръст от над 70% спада от миналата година, който беше 71,7% по данни на Министерството на културата и туризма, заяви Фируз Багликая – шеф на националната федерация на травел-агенциите. Той спомена още, че първите групи от Русия, която няма да работи за увеличаване на туристите си у нас това лято, както се разбра на международната борса в Москва миналата седмица, ще пристигнат при комшиите още след 20 дни – в седмицата от 12 април. Ще дойдат и първите няколко хиляди украинци. В края на април- по Великден, и до Деня на победата 9 май ще бъде първият пик на ваканциите за гостите на Турция от бившия СССР. „Вече има над 400 млн.ваксинирани по света, като броят им ще расте в пъти следващите 2-3 месеца. В Турция надминахме 13 милиона ваксинирани или почти 20% от населението. Работещите в туризма са с приоритет и така ще осигурим още от старта един здрав и сигурен сезон”, похвали се босът на турските агенции – нещо, с което, заради грешния план за ваксинация на нашите здравни власти, българските туристически служители не могат да се похвалят. Припомняме, че Дубай също направи кадрите в туризма приоритетно ваксинирани и затова емирството работи на пълни обороти и не изпуска зимата и пролетта. ОАЕ е и в тройката на световните лидери по инжектиране срещу К19, като работи с китайски, руски и американски ваксини. Също като Турция и Сърбия – други от водещите страни в областта на масовата ваксинация.


Комшиите имат да наваксват 2/3 от приходите от бранша, които локдауните им отнеха миналата година. Те ще утроят тази година постигнатия през 2020 г. финансов резултат от 12,6 млрд. долара, колкото отчита Турският национален статистически институт.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете