Свързани новини

17.03.2021 12:07

ЕС да ни компенсира за препаратите: Премиерът

Видян 1681 пъти | Коментари 5
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Предлагаме компенсационен механизъм за разпределение на ваксините срещу Covid-19 в ЕС на база човек от населението”, заяви премиерът Бойко Борисов след видеоконферентна среща с шефа на Европейския съвет Шарл Мишел. В нея участваха и австрийският канцлер Себастиан Курц, премиерите на Словения - Янез Янша, Хърватия - Андрей Пленкович, Латвия - Артурс Кришянис Каринш, и Чехия - Андрей Бабиш.


Министър-председателят обясни, че целта е с осигурените допълнителни дози да бъдат компенсирани държавите, които разполагат с по-малко количества ваксини.


Борисов настоя темата с компенсационния механизъм да бъде решена още преди заседанието на Европейския съвет в Брюксел. Той изрази надежда, че всички държави-членки ще подкрепят идеята, защото по негови думи само по този начин можем да се спази европейският принцип за солидарност.


"Ние не сме участвали в одобрението на ваксините, нито в преговорите по договорите. А в момента и договорите не се изпълняват, и се доставят по-малки количества ваксини независимо, че плащаме коректно", подчерта Борисов.


Напомняме, че разговорът се състоя ден след работната среща във Виена за справедливо разпределение на ваксините в ЕС, на която Борисов се закани да последва примера на Орбан и да поръчка руски и китайски препарати при липса на решение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 17.03.2021 15:28

    Сети се ти уроде, хайде махай се, че всичко провали

  • 004 Аквамен 17.03.2021 13:35

    Окраде народа, засрами се и се махни от полезрението ни! Писна ни едно и също години наред!Нямаш срам да говориш за здравеопазване! Уби възрастните хора, тънат в мизерия заради теб!

  • 003 Оставка 17.03.2021 13:19

    Ти си виновен за всичко!!! Когато трябваше да затвориш държавата не го направи,напротив! Не ти вярваме, толкова си лъгал и крал от нас, как имаш очи да продължаваш да наглееш не знам...

  • 002 Румен Кешев 17.03.2021 13:16

    Бойко да не говори неща, които не знае! Дайте на идиота власт и му гледайте сеира! Само кражби и лъжи, нищо друго!

  • 001 На турски мутра е "хайърсъз”. 17.03.2021 12:14

    КОЙ, КОЙ ЩЕ АРЕСТУВА БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ? СЛЕД ЯВНОТО ЛОБИРАНЕ В ПОЛЗА НА ЕДНА ФИРМА, КОЙ ЩЕ РАЗСЛЕДВА НАБИВАЩИЯ СЕ НА ОЧИ КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ МЕЖДУ ЕВА МАЙДЕЛ, МАЙКА И /ПРЕДСТАВИТЕЛ НА АСТРА ЗЕНЕКА ЗА БЪЛГАРИЯ/ И БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО? Днес въпроса – а бе кой, кой ще арестува Бойко Методиев Борисов, продължава да виси със страшна сила!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и