Свързани новини

12.03.2021 09:30

Транспортният министър бълнува за коалиция БСП-Демократична България: Христо Иванов

Видян 2203 пъти | Коментари 12
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Приказките на транспортния министър за коалиция между “Демократична България” и БСП са абсолютни бълнувания. Това, което Росен Желязков не спомена е кой е собственикът на фирмата, която има концесията на летище София. Мога да предположа, че ако крайният собственик лъсне, ще се окаже, че това е поредното доказателство за коалицията между ГЕРБ и ДПС. Така че, г-н Желязков, фокусирайте се върху тази коалиция и недейте да търсите фантасмагории.” С тези думи съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов се обърна към министъра на транспорта Росен Желязков.

По-рано днес Желязков заговори за коалиция между “Демократична България” и БСП, след като двете политически сили независимо една от друга упрекнаха държавата за пропуснати ползи заради концесионния договор.

“Изнервен, изнервен, изпотен, министър Желязков излъга, че концесионерът на летището бил най-големият инфраструктурен фонд в света – това е абсолютна лъжа”, заяви във видео, излъчено на живо във Фейсбук кандидатът за депутат от “Демократична България” Ивайло Мирчев, водач на листата в Бургас и трети в столичния 24 МИР. “Министърът излага и за ролята на летище Мюнхен - то се включва единствено като консултант и няма участие в обединението. Летището е приело 12 годишен ангажимент, а не за 35 год. и то единствено към консорциума, но не и към държавата”, посочи още Мирчев.

Той изтъкна, че в момента се иска отлагане на плащането на концесионните такси за период от 10 години. Мирчев посочи, че данъчните облекчения за българския бизнес и гражданите заради пандемията са за срок от 1 година и попита защо концесионерът на летище София получава отсрочка от 10 години.

“Това представлява държавна помощ и ние призоваваме ЕК да бъде много внимателна, защото това са пари, които излизат от българските данъкоплатци”, каза още Мирчев. Той се обърна и с въпрос към ДАНС ще каже ли кои са реалните собственици на фирмата, получила концесията, като припомни, че летище София е стратегически обект от значение за националнатата сигурност.

“Министърът казва, че те избрали този кандидат, защото нямало да качва летищните такси. Обаче забрави да спомене, че преди това правителството се опита да качи летищните такси, така че да подложи на концесионера максимално изгодни условия, но стана скандал и им се наложи да се откажат от това и може би затова са тези 10 години. С този половин милиард да компенсират този аспект от сделката”, заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов. Той се зарече, че обединението ще спред “призраците, които ограбват перлите на българската икономика”.


 


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 011 Anonimen 14.03.2021 15:03

    Христо Иванов може да един безработен лентяй, който го издържат олигарси, но Борисов е премиер на страната. Избран е чрез законни избори от мнозинството и има работа, която трябва да върши. Не може всеки път като някой безработен като Христо Иванов му подсвирне и той да зарязва всичко и да му играе по свирката. Да вземе най-добре Иванов да се скрие.

  • 010 Порше 13.03.2021 11:11

    Как пак от Да, България не са се оплакали от тролски атаки. Най-големите интриганти. Хората ги плюят и им казват, че не стават, те веднага излезнаха с версията, че било платено... То ако се плащаше да ви хранят хората, всички щяхме да сме богати.

  • 009 Лицемерни типове 13.03.2021 11:06

    Абе всички много загрижени за народа ама в политиката само за да смучат от държавните пари... пиявици. Христо е същият кърлеж в системата. Като дясна ръка на Борисов смука, ся иска по-голямо парче от баницата.

  • 008 Ицкоу 13.03.2021 11:01

    Я го вижте вярното кученце на Бойко тръгнал да лае срещу стопаните си. За комунистите не знам дали имаш нещо общо с тях, обаче с ГЕРБ си много близък лицемерчо.

  • 007 Торино 13.03.2021 10:52

    Христо Иванов е за лудница! Далеч от властта такива хора! Не заслужават да ги издържа народа! Вън, Христо!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв