Свързани новини

04.03.2021 17:49

ВСС обмисля да не праща нови прокурори на Кьовеши

Видян 1828 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) обмисля да отхвърли възраженията срещу българските кандидати за европейски делегирани прокурори и може да не излъчи нови кандидати, съобщава правният сайт Де факто. Преди ден стана ясно, че Европейската прокуратура, ръководена от Лаура Кьовеши, отхвърля седем от десетте кандидати за делегирани прокурори от България.


Шефът на кабинета на Лаура Кьовеши Милан Ярон обяви, че в Европейската прокуратура очакват българските власти да убеждават, че кандидатите са подходящи.


"Ние обаче не искаме да влизаме в дискусия как да интерпретираме регламента. В писмото на Европейския прокурор се казва ясно, че българската страна трябва да номинира хора със съответния опит и отговарящи на всички изисквания за независимост и морален интегритет", обясни Ярон пред Euractiv.


Запитан дали това означава, че Европейската прокуратура очаква седем нови кандидати от българската страна, Ярон e отговорил: "Абсолютно!"


Членове на ВСС допускат, че нa тoзи eтaп мoжe дa имa и caмo тpимa eвpoпeйcĸи дeлeгиpaни пpoĸypopи в Бългapия. България не е длъжна да попълва цялата си квота.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 04.03.2021 20:13

    Тия купени подлоги во главе с милиционера Гешев не разбраха, че Кьовеши не е сикаджийската мутра.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева