Българите днес сме достойни наследници на завета на нашите предци, казва премиерът Бойко Борисов в тържествено обръщение по повод националния ни празник 3 март.


„На днешния ден честваме възстановяването на българската държавност и дълбоко се прекланяме пред героичната саможертва на всички, които дадоха живота си за свободата на Отечеството“, казва Борисов.


„Днес българският национален дух отново е неспокоен, защото България преминава през сериозно изпитание. Огромният стрес, който донесе пандемията, отне спокойствието от обществото ни и сложи спирачки на възходящото развитие на страната“, допълва премиерът.


По думите му страната ни е повела битка, за да запази здравето, образованието, работните места и поминъка на гражданите, но хората са показали разум и разбиране.


„Мерките проработиха, защото повече хора ги приеха и повярваха в тях. Именно доверието и общите усилия са ключът към връщането на нормалността“, категоричен е Борисов.


„Погрешно би било, ако целта ни бъде само да си върнем живота от преди пандемията, защото вярвам, че можем да живеем още по-добре“, казва премиерът.


По думите му с общи усилия можем да се изправим отново на крака и да продължим демократичното развитие на държавата, така че тя да работи още по-добре в интерес на всички български граждани.


„Единствено пречка са конфронтацията и липсата на разбирателство, които са пагубни за обществото ни – тях трябва да избягваме на всяка цена и да не допускаме техните превъплъщения да ни разколебаят“, казва премиерът.