Свързани новини

01.03.2021 11:55

Гърция спря бързите тестове за шофьори на ГКПП Кулата

Видян 1816 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Практиката за бързи антигенни тестове за всички шофьори на товарни камиони на ГКПП „Кулата – Промахон“ е прекратена, като от днес тестване отново ще бъде извършвано единствено на случаен принцип, съобщават от Министерството на външните работи, предаде Сега.

"На 27 февруари 2021 г. по указание на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева посланикът ни в Гърция  Валентин Порязов постави пред гръцките власти спешно въпроса относно мярката, която създаде неудобства за шофьорите на товарни камиони и противоречи на регулациите на ЕС. След проведените разговори гръцката страна ни увери, че мярката за бързи тестове за коронавирус за всички шофьори на товарни камиони няма да се прилага на ГКПП „Кулата – Промахон“, пише в съобщението на външното министерство.

 - От днес Кипър излиза от наложения през януари национален локдаун. Островът възобновява полетите и работата на летищата си и започва да приема чуждестранни туристи, предаде БНР.

Отварят се отново музикални школи, образователни центрове и други институции за извънучилищни занимания, спортни съоръжения на закрито, фитнес зали, басейни, галерии.

В класните стаи се връщат учениците от лицеите и техникумите. Гимназистите ще влязат в училище след две седмици, от 16 март. От същата дата ще възобновят работата си ресторанти, кафенета и други заведения за обществено хранене. Дотогава остават в сила и ограниченията за излизане от вкъщи (два пъти на ден с изпращане на смс), и вечерният час (от 21 до 5 ч.).



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.