Свързани новини

28.02.2021 08:46

Чехия разчита на доставка на руската ваксина Спутник V

Видян 3364 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Чехия очаква доставка на руската ваксина срещу коронавируса Спутник V, според президента Милош Земан, предаде ДПА. Земан заяви по телевизия Си Ен Ен Прима Нюз вчера, че се е обърнал директно към президента Владимир Путин с молба ваксината да бъде предоставена на страната му и разчита на скорошни доставки, съобщава БТА.


"Ако правилно съм информиран, молбата ми ще бъде удоветворена", каза Земан , като добави: "Разбира се, ще ни трябва сертификация за употреба, при това не непременно от Европейската агенция по лекарствата (ЕМА).


Докато по думите на Земан за него би бил напълно достатъчен сертификат от чешкия Държавен институт за контрол над лекарствата" (SUKL), чешкият премиер Андрей Бабиш неколкократно заяви, че е необходимо официално одобрение от европейския орган.  


По-рано вчера министерството на здравеопазването съобщи, че пандемията е взела вече 20 194 жертви в Чехия, като повече от 90 процента от починалите са били на възраст над 65 години. На 27 декември страната започна ваксинация, която до вчера е обхванала 644 321 жители. В Чехия се прилагат препаратите на "Пфайзер"/"Бионтех" (Pfizer/BioNTech), "Модерна" (Moderna) и "Астра Зенека" (AstraZeneca).



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 28.02.2021 18:32

    И това да им само кусурът с мед да ги храниш. Орбан им каза в прав текст за втори път, че за него народа му е по-скъп от някакви си европейски "ценности" - като каза който си е канил мангалите като германската г-жа да си ги държи у тях си; правила които пречат на народа му - вкара си ваксината в т.ч. и китайската и сега нещо да сте чули Унгария да червена, пембена и т.н. Комшията му чешкия президент се сети, че ако продължава като нашите послушковци само да произнасят ÝES"' ще тънем в мизерия и всеки един ще си прави експерименти на наш гръб. Не стига, че оксфордските тарикати ни пробутаха договор на зелено, подкупиха някое европродажно копеле да подпише договор без неустойка, а накрая ни пробутва при това на дребни порции заради предходното, някакво менте с едва 59% ефективност, ако и това го има.

  • 001 Чурулик Марийкин 28.02.2021 10:03

    Кому е нужна шапката на евро бюрокрацията, която умишлено бави сертификатите по политически съображения на ваксината Спутник V? Тя вече се използва в 35 страни по света !!! А брюкселските зелки, не стига, че те самите не се справят, ами и на другите пречат сами да се справят. Типично по фарисейски действа хунтата в БрЪксел !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби