Свързани новини

26.02.2021 17:38

Нападнаха Байдън заради удара в Сирия и по минималната заплата в САЩ

Видян 3365 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Прогресистите се почувстваха излъгани от Джо Байдън, след като президентът се отказа от борбата със Сената за повишаване на минималната заплата, но изстреля ракети в Сирия, предаде RT.

Предложеното от демократите увеличение на националната минимална заплата на 15 долара на час не може да бъде включено в законопроекта за мерките срещу Covid-19 от 1,9 трилиона долара, постанови в четвъртък Парламентарният на Сената, (съветник по тълкуването на неговите правила и процедури) Елизабет Макдоно. Макдоно, демократ, който изпълнява ролята на рефер в горната камара, заяви, че законопроектът не попада под бюджетните правила и като такъв не може да бъде приет с обикновено мнозинство, за разлика от останалата част от стимулационния пакет.

Байдън би могъл чрез вицепрезидента Камала Харис да отмени решението на Парламентария. Той обаче е избрал да не го прави. „Президентът Байдън е разочарован от този резултат“, каза прес секретарят Джен Псаки пред репортери, но добави, „той уважава решението на Парламентария и действията на Сената“. Преодоляването на Парламентария на Сената е рядък ход, но не безпрецедентен. Вицепрезидентът на Джералд Форд - Нелсън Рокфелер отмени постановление на тогавашния Парламентарен Флойд Ридик през 1975 г., за да промени правилата на Сената.

Сегашното решение зарадва републиканците, които твърдят, че повишената минимална заплата ще убие работните места и ще накаже малкия бизнес, и разгневи прогресистите, за които минималната заплата от 15 долара на час е дългогодишна цел на политиката. Когато по-късно в четвъртък Байдън нареди въздушен удар срещу подкрепяните от Иран сили в Сирия, тези прогресисти разтърсиха приоритетите на президента на Демократическата партия.

"И така, @JoeBiden бомбардира Сирия и убива повишаването на минималната заплата, потвърждавайки всеки страх, който прогресивците са имали", пише в Twitter Twitter ученият Cenk Uygur.

"На 36-ия ден от президентството си Джо Байдън бомбардира Сирия, отказва се от минимална заплата от 15 долара и не изпраща проверки за оцеляване на милионите гладни хора".

Освен дебата за минималната заплата, Байдън разгневи прогресистите, като ограничи парите за стимули на 1400 долара вместо 2000 долара, които обеща през предизборната кампания.

Прогресивният сенатор Бърни Сандърс, който се кандидатира за Белия дом, обещавайки минимална заплата от 15 долара и сега председателства комисията по бюджета на Сената, заяви, че не е възпрепятстван от решението и ще продължи да се опитва да принуди увеличението на заплатите да влезе в законопроекта на Байдън за Covid-19.


© Reuters / Jim Young 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 27.02.2021 13:41

    Предизборната част свърши . Ред е на реалността ................. и двете страни ще са много разочаровани !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.