Свързани новини

25.02.2021 15:40

Отварят заведенията, но вече няма персонал

Видян 1169 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Броени дни преди отварянето на заведенията у нас - стотици обяви за набиране на персонал, съобщи БНТ. Освен да подготви обектите, пред бранша стои въпросът кой да работи. Над 35 000 души и то квалифициран персонал, трайно са напуснали сектора, сочат данни на Министерството на труда и социалната политика.


В Пловдив, например, най-търсени са готвачите, защото голяма част от тях са започнали да работят другаде, за да преживеят 4-месечния локдаун.


Готвачи, сервитьори и бармани масово са се насочили към индустрията, строителството и дори транспорта. В сектора смятат, че могат да върнат отново кадрите като предложат сигурност и добро заплащане. А за летния сезон вероятно ще се търсят работници от други страни.


От браншовата организация и ресорното министерство обаче имат резервен вариант да внасят работници от чужбина. Кой обаче говори български?


В бранша са категорични, за да си върнат персонала, ще предложат добри заплати, защото, ако се въведе почасово заплащане, това също може да откаже кадрите.


Напомняме, че заведенията ще работят от 1 март на 50% капацитет до 23 ч. Бяха затворени на 27.11.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 25.02.2021 18:16

    Пряк и очакван резултат от заповедите "забранявам-разрешавам" на интелектуални запъртъци без капка професионален опит в областта на епидемиологията. поне да бяха се запознали с опита на проклетото от мутрите социалистическо здравеопазване. Аз не си спомням още от дествтото си да са затваряни заведения за хранене, а тогава имаше огромен брой най-различни. Но гологлави интелектуални запъртъци това не го знаят! както и че са достатъчни спазването на личната хигиена и разстояние един от друг! И ще напиша още едно важно нещо - НЕ ВЯРВАЙТ НА СТАТИСТИКАТА, ЗАЩОТО ТЯ СЪЩО ВНУШАВА СТРАХ ДА НЕ СЕ ГЛАСУВА, КОЕТО Е ИЗГОДНО НА КОРУМПИРАНИЯ ПРЕМИЕР ОТ СРЕДИТЕ НА СИК!

  • 002 Anonimen 25.02.2021 16:08

    При 1 733 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас през последното денонощие не е ли пълно безумие да се отварят кръчмите?

  • 001 Anonimen 25.02.2021 16:03

    При този лъжец премиер не се знае колко ще работят. Той прави всичко възможно да въведе пълен локдаун

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак