Свързани новини

22.02.2021 13:07

Къде ще сложим 2,5 млн. спрени возила, защо ще преглеждаме освободените нови коли, отпечатани ли са вече стикери за 120 млн.лв. при необнародван закон? И още 9 въпроса

Видян 12155 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С пълно единодушие от присъстващите едва 82 от 240 депутати парламентът прие Закона, с който одобри новите и незаконни екостикери. Той още не е обнародван и не е в сила в очакване на решението на президента. Преди да го вземе, държавният глава е хубаво да зададе въпроси на клуба, който иска да налее 120 млн. лева годишно на депутата от БСП Петър Кънев и много повече на търговци на разнообразна техника – камери, четци и т.н. в дублираща система на платения с 320 млн. лв. тол, който поддържа вече тези функции. Темата е важна за 4 млн. българи с МПС. 2/3 от тях ще излязат от строя. Ето 12 информации за размишление:



1.    Защо се въвежда система за електронно засичане и контрол на ППС, посредством стикери при положение, че държавата две години ни убеждаваше, че стикерите са остаряла технология и са предпоставка за измама?
2.    Защо трябва да се инвестира в многомилионна система за контрол чрез стикери, която абсолютно дублира вече наличната Електронна система за пътни такси и съпътстващото й правоприлагане? Колко ще е планираната инвестиция, кой я плаща -общините или държавата? Кой поема инвестицията за оборудване автомобилите на МВР? Колко ще струва на институциите, осъществяващи контрол да интегрират технологичното решение за проверка и налагане на санкция (МВР, ИААА, ДАИ)?
3.    Започнало ли е отпечатването на стикерите, при положение че законът не е влязъл с сила?  
4.    В момента съществува електронен регистър, в който се въвежда преминат ГТП включващ измерване екологичните характеристики на ППС, защо е необходимо въвеждането на лепящ се стикер?
5.    Защо се въвежда остаряло решение чрез печат на стикери при положение, че в новите системи целия контрол на ППС се осъществява чрез разчитане на регистрационните номера и вече има налични такива изградени решения в общините и от държавата чрез Електронната система за пътни такси?
Всички европейски градове вече са въвели модерното решение, чрез зачитане на регистрационният номер на ППС за достъп до определени райони е градовете. София току-що обяви интегрирането на нови 200 камери с функция за  разпознаване номера, които могат да бъдат използвани за целта, аналогично на градовете в Европа.
6.    Уведомени ли са гражданите (60% от автомобилният парк е над 10 години), че тази


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Тихомир Томов 29.03.2021 20:49

    Приготвил съм си един екологичен сап за тези измамници..................

  • 002 Anonimen 28.02.2021 19:28

    Мислете дали да си останете във вас на 4 април и ако НЕ останете, мислете дали да дадете властта пак на ООД ГРОБ /Банкя/.

  • 001 Anonimen 23.02.2021 09:27

    Отговорът на въпросите е един: Защото трябва да се откраднат и поделят по законов начин едни много пари, без да се свърши работа и да има полза.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби