Свързани новини

19.02.2021 11:12

При продажба на МПС преди 2017 г. уведомяваме КАТ да ни отпише като собственик

Видян 3333 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Собственик, който е прехвърлил автомобила си до 27 декември 2017 г., но купувачът не е регистрирал колата на свое име в законоустановения срок, ще може да подаде копие на документа за продажба в Пътната полиция до края на 2023 г. Това приеха окончателно депутатите с промените в Закона за движение по пътищата, внесени от ГЕРБ, предаде БНР.


Поправката в закона се прави заради недобросъвестни купувачи, които не регистрират придобито превозно средство и то продължава да се води като собственост на продавача. След подаване на документа регистрацията на пътното превозно средство се прекратява служебно, а в автоматизираната информационна система от отдел „Пътна полиция“ се вписват данни за купувача, номер и дата на документа за прехвърляне на собствеността.


„Пътна полиция“ издава удостоверение, което съдържа информация за датата на прехвърлянето и датата на служебното прекратяване на регистрацията.


Разпоредбите ще се прилагат и когато собствеността на автомобила е прехвърлена на лице, което не е български гражданин, или договорът е сключен извън територията на България.


Промените се налагат заради купувачи, които злоупотребяват и в момента няма законов ред, по който продавачът да защити правата си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.