Свързани новини

17.02.2021 17:13

Манолова към КЕВР: Намалете цената на тока

Видян 1958 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

КЕВР да не допуска увеличение на тока, както иска НЕК. Да намерят резерви и да намалят цената на тока, призова в общественото обсъждане в КЕВР, проведено онлайн, председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова.


На заседанието днес се обсъжда искането на НЕК за повишаване цената на тока във връзка с увеличени разходи за търгове за продажба на квоти на международните пазари, което ще доведе и до увеличение на цената на електроенергията за обикновените хора.


Според Манолова КЕВР не определя прозрачно разходите , в това число допълнителните разходи, които трябва да се платят от Фонд „Сигурност на електроенергийната система“ на шест топлофикационни дружества в общ размер на 16,7 млн. лв., като няма посочени нито количества, нито цени, нито обща стойност за плащане на всяко едно поотделно. Припомняме, че КЕВР е загубила и шестте дела във ВАС и разходите са дължими.


Според Манолова не е ясно и как са изчислени приходите от търговете за въглеродните емисии, в това число и отчетната цена на квотите на въглеродния двуокис от Европейската електроенергийна борса за втората половина на 2020 г. в размер на 28,93 евро/тон, както и прогнозата за цената на емисиите през първата половина на 2021 г. в размер на 31 евро/тон. Именно на базата на това увеличение се налагат допълнителните разходи от фонд „Сигурност на електроенергийната система” от горната точка, поясни Манолова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева