Свързани новини

22.12.2020 13:31

КЕВР: Няма основания за преразглеждане на цените на парното и тока

Видян 1608 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма да има промяна в цените на парното и топлата вода от следващия месец. Това става ясно от писмото на Комисията за енергийно и водно регулиране до омбудсмана Диана Ковачева, която неотдавна поиска преразглеждане на постановените от регулатора цени на топлоенергията, предаде БНР.


От Комисията обясняват, че към момента няма основание цените на парното и топлата вода да бъдат преразгледани. Според нормативната уредба, освен че трябва да е изминал 6-месечен период, трябва да има и съществена разлика между прогнозната цена на газа за този период и тази, от която в момента зависи цената на топлоенергията.


За изминалата половин година тази разлика е 12 процента, а за да се тръгне към преразглеждане на цените и определянето на нови, е необходимо промяната да е с най-малко 15 на сто.


От  Комисията определят като неправилни изчисленията на някои граждански организации и експерти, че от лятото досега „Топлофикация София“ например е надвзела от клиентите си около  14 милиона лева.


От регулатора напомнят, че освен от нивата на газа, цените на топлоенергията зависят и от разходите на централите за закупуване на квотите за въглеродни емисии, а те са поскъпнали значително. В писмото се посочва още, че за момента е намерен баланс между интересите на потребителите и топлофикациите, но ако се получат разлики, те ще бъдат компенсирани през следващия регулаторен период, за да не бъде ощетен никой.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог