Свързани новини

12.02.2021 15:38

Москва е готова да прекрати отношенията с ЕС: Лавров

Видян 1488 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руската федерация е готова да прекрати отношенията с Европейския съюз, заяви първият дипломат на Москва Сергей Лавров, предава РИА Новости.

„В случай, че отново видим <...>, че в някои области се налагат санкции, които създават рискове за нашата икономика, включително и в най-чувствителните области. Не искаме да се изолираме от световния живот, но трябва да сме подготвени за подобен сценарий. Ако искате мир, гответе се за война“, заяви Лавров в YouTube канала „Соловьов на живо“.

Тази седмица Брюксел заяви, че може да въведе нови антируски санкции. Това се случи след завръщането от Москва на Върховния представител на ЕС по външните въпроси и политиката за сигурност Жозеп Борел. Според него Русия „не оправда очакванията" и „не се превърна в модерна демокрация".

Освен конфликтите в Украйна и Приднестровието, както и ситуацията в Беларус, причина за напрежение стана и арестът на Алексей Навални и задържането на протестиращи на некоординирани митинги на 23 и 31 януари.

В Русия европейските партньори бяха посъветвани да не се намесват във вътрешните работи на други страни и да се справят със собствените си проблеми, предаде Фокус.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Мама, не горюй 12.02.2021 12:22

    Лавров започва да трича еврогейците!

  • 002 До боклуците от безвремието в Булгаристан 12.02.2021 11:23

    Напоследък, русофобията стана доходна професия. В ЕС се наблюдава опиянение, а не отрезвяване! Незначителни персонажи се опиянчват от собствената си политическа немощ!!! Формулата, че "Политиката е изкуство на възможното", е вече на 200 години. Някои още не са я осмислили и продължат да си въобразяват, че желаното от тях е действителност. Покрай COVID-19 циничен егоизъм тресе западната цивилизация, а компромисни, работещи решения има на изток. За възможността да се ползват, се налага да се търпи назидателен тон и да се проявява дипломатичност. Можеше и без това да се мине, ако политиката на ЕС беше по-балансирана в близкото минало, но не беше. Високомерието се плаща скъпо и укорите са само уводът на офертата. За следствията от глупостта на примитивната идеологизация е казано отдавна - 100 тояги, торба сол и накрая цената е няколко пъти над първоначалната !!!

  • 001 Чурулик Марийкин 12.02.2021 11:22

    Да, ние EС сме Вируса, а Лавров е ваксината СПУТНИК Vи нашата надежда !!! Но Евроатлантическите ценности трябва да се пазят, нали? !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци