Свързани новини

11.05.2009 16:10

Кадиев предлага на МС да събира "такса дупки"

Видян 1845 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Общинските съветници от БСП поискаха среща с Главния прокурор Борис Велчев през следващите 24 часа, за да уточнят има ли източване на милиони от балирането на отпадъка на София, предаде БГНЕС.


Повод за тяхното настояване за среща е изказването на Бойко Борисов, че разполага с данни за източване на средства за тази услуга.


"Крайно изненадан съм, че публична фигура говори, но не е направила нищо за да сезира прокуратурата за подобна корупция", това заяви общинският съветник и бивш зам. министър на финансите Георги Кадиев. Според него е възможно боклукът на София, отново да бъде балиран, като временно решение, защото сметището в Суходол може да работи до края на годината. Кадиев каза, че ще предложи на Министерски съвет,държавата да събира от 3-6 месеца тази такса технически услуги. Тя е около 51-53 млн. лева годишно и се събира при изграждане на инфраструктура. Причина за това предложение е че общината не се справя с поддържането на инфраструктурата.


Петър Корумбашев, общински съветник от БСП, заяви, че не е зле общината да представи график на дейностите, с които не може да се справи, за да има планиране на средства от Републиканския бюджет, тъй като в общинския явно няма такова планиране. Корумбашев попита имало ли е представители на силови групировки, които сега чистят София. Той очаква отговора на кмета по този въпрос. Съветникът е поставил питане в Столичната община дали има конфликт на интереси за извозването на боклука чак до Силистра и възможно ли е без да се обявяват поръчки да се харчат пари от общинските фирми.


Левите общински съветници уточниха, че правителството се готви за изграждане на нова инсталация за преработка на столичния боклук. Проектът за изграждане на завод за боклука за столицата, който ще бъде финансиран с европейски пари е за отделен завод. Съветниците от БСП припомниха, че от общината са похарчени 60 млн. лв. за балиране и 80 млн. лв за извозване на балите, а с тези пари е могло да бъде построен един завод за боклука.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудни решения

Днес може да се наложи да вземете трудни решения,