Свързани новини

17.01.2021 17:35

Изборите трябваше да бъдат септември 2020, още през юли властта изчерпа търпението на хората: Радев

Видян 7377 пъти | Коментари 107
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 При редовни парламентарни избори партиите нямат основание за претенции към датата на изболите, коментира в неделя президентът Румен Радев. Той изрази и личното си мнение, че най-добрата дата за изборите е била през септември м.г., когато всеки ден хората в страната протестираха, защото властта бе изчерпила търпението им.


"Нека си пожелаем 4 април да бъде Великден не само за нашите събратя католици и арменци, но и велик ден за възкръсващата демократична България", каза Радев, предаде репортер на БГНЕС.


"Искам да подчертая, че ни предстоят редовни парламентарни избори. Щом изборите са редовни, партиите нямат основания за претенции към датата", уточни той. А след това добави - "Ако питате мен, най-добрата дата беше септември миналата година, след като през юли властта изчерпа търпението на хората", цитиран от БГНЕС.


Държавният глава каза още, ще управляващите отказват да предприемат належащите действия за оздравяване на изборния процес и всички заедно трябва да бдим за спазването на закона.


"Последните месеци отнеха живота на хиляди българи, защото правителството не подготви страната за втората вълна на пандемията. През тези месеци бяха източени милиарди от държавния бюджет. Можехме да предотвратим тези загуби, ако бяхме провели изборите навреме", изтъкна президентът.


Румен Радев заяви, че въпросът е не толкова кога, а как ще се проведат тези избори.


Президентът присъства в Римокатолическата катедрала "Св.Йосиф" в София на светата литургия и церемонията по епископско ръкоположение на Негово Преосвещенство монсеньор Румен Станев, назначен от папа Франциск за помощен епископ на Софийско-Пловдивската епархия от римски обред с постоянно седалище в столицата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей