Свързани новини

16.01.2021 09:01

Неинформирани сте и не беше топло, а студено през ноември, плащайте си парното с рекордни сметки: КЕВР

Видян 11082 пъти | Коментари 94
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Поредната проверка на енергийния регулатор по повод оплаквания на столичани от високи ноемврийски сметки за парно приключи както всички досегашни – без установени нарушения на общинската "Топлофикация София". Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) прие доклада от извършената проверка след жалби на софиянци, за която още миналата седмица столичното парно се похвали, че е приключила с изводи в подкрепа на обявените от нея причини за високите стойности – студа и хоумофиса, съобщава Медиапул.
КЕВР информира, че е установила, че консумацията на толинна енергия от клиентите на дружеството през ноември 2020 г. е повишена с 40.74% спрямо същия месец на 2019 г. Средномесечната температура през ноември 2019 г. е била +9,6 градуса, а година по-късно е била +5,3 градуса или с 4.3 градуса по-ниска. Освен това от отоплителният период 2020 г. – 2021 г. е започнал на 28 октомври 2020 г., докато предходният е стартирал на 5 ноември 2019 г.

Така, макар цената на парното да е 82.09 лв./МВтч или с около десет лева по-ниска от миналия ноември, сметките са доста по-високи заради по-високото с 40% потребление

Фактор за повишената консумацията на топлинна енергия е повечето хора, работещи от вкъщи и дистанционната форма на обучение на учениците, пише в становището на комисията, която буквално повтаря обясненията на топлофикационното дружество от преди месец.

Регулаторът посочва, че не е установил нарушение на общите условия за продажба на топлоенергията, както и на прилагането на определените цени на топлинната енергия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 16.01.2021 10:49

    Корумпирани и неграмотни на всички нива и най-вече на високо. Тотална смяна на всички нива и изриване на некадърните високоплатени калинки. Фандъкова фалира Топлофикация София с дълга и от над 800 милиона. Необезпокоявани от никой крадци на държавни средства....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак

Обърнете особено внимание на взимоотношенията си днес

Обърнете особено внимание на взимоотношенията си