Свързани новини

16.01.2021 09:01

Неинформирани сте и не беше топло, а студено през ноември, плащайте си парното с рекордни сметки: КЕВР

Видян 11070 пъти | Коментари 94
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Поредната проверка на енергийния регулатор по повод оплаквания на столичани от високи ноемврийски сметки за парно приключи както всички досегашни – без установени нарушения на общинската "Топлофикация София". Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) прие доклада от извършената проверка след жалби на софиянци, за която още миналата седмица столичното парно се похвали, че е приключила с изводи в подкрепа на обявените от нея причини за високите стойности – студа и хоумофиса, съобщава Медиапул.
КЕВР информира, че е установила, че консумацията на толинна енергия от клиентите на дружеството през ноември 2020 г. е повишена с 40.74% спрямо същия месец на 2019 г. Средномесечната температура през ноември 2019 г. е била +9,6 градуса, а година по-късно е била +5,3 градуса или с 4.3 градуса по-ниска. Освен това от отоплителният период 2020 г. – 2021 г. е започнал на 28 октомври 2020 г., докато предходният е стартирал на 5 ноември 2019 г.

Така, макар цената на парното да е 82.09 лв./МВтч или с около десет лева по-ниска от миналия ноември, сметките са доста по-високи заради по-високото с 40% потребление

Фактор за повишената консумацията на топлинна енергия е повечето хора, работещи от вкъщи и дистанционната форма на обучение на учениците, пише в становището на комисията, която буквално повтаря обясненията на топлофикационното дружество от преди месец.

Регулаторът посочва, че не е установил нарушение на общите условия за продажба на топлоенергията, както и на прилагането на определените цени на топлинната енергия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 16.01.2021 10:49

    Корумпирани и неграмотни на всички нива и най-вече на високо. Тотална смяна на всички нива и изриване на некадърните високоплатени калинки. Фандъкова фалира Топлофикация София с дълга и от над 800 милиона. Необезпокоявани от никой крадци на държавни средства....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева