Свързани новини

05.01.2021 11:21

Здравните власти пишат протокол за провеждане на изборите в пандемична ситуация

Видян 1007 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Изработваме протокол за провеждане на изборите в пандемична ситуация”. Това докладва здравният министър Костадин Ангелов пред президента Румен Радев, предаде Нова тв.

Ангелов обясни, че ще се мисли как да гласуват хората под карантина. По думите му е важно и да се гарантира безопасността на всички служители, ангажирани с провеждането на избори.



„Всичко, което сме направили до момента, са серия от консултации, срещи. Изработваме протокол за провеждане на изборите в пандемична ситуация. Този протокол трябва да има две много важни тези, които трябва да бъдат решени. Първата теза е как гласуват българските граждани безопасно и как гарантираме конституционното право на всеки български гражданин, включително и на гражданите, които са в изолация, тоест с позитивни тестове и гражданите, които са под карантина, контактните от първи ред. Другото нещо, което трябва да гарантираме и защитим – втората теза, е как гарантираме безопасността на всички служители, които са ангажирани с провеждането на изборите и по-специално членовете на секционните комисии“, заяви министърът, предаде Фокус.

„Почерпили сме опита на държавите, в които са провеждани избори до този момент, като изключително много сме пречупвали всеки един опит през националния бит и националните потребности на българския народ, защото всички сме свидетели, че нито един опит на която и да е държава по света не е универсален и не може да бъде приложен на 100% на територията на Република България. Във всяко едно действие, което сме предприели като здравни власти, като протоколи, които разработваме, сме се ръководили от интересите на всеки отделен български гражданин“, увери той.

„В интерес на всички български граждани е да осигурим провеждането на  безопасни и честни избори. Това няма да е никак лесна задача. За да бъдем толкова внимателни има няколко причини”, обясни доц. Кунчев.

По думите му едната причина е доколко ще запазим положителната тенденция на спада на заболеваемостта.

„Изчакваме и влиянието на изминалите празници, което вероятно ще повиши леко броя на заразените, въпреки че общото ми мнение е, че мерките като цяло се спазваха”, заяви доц. Кунчев.

По притеснителна обаче е появата на новите два щама – от  Великобритания и Южна Африка. „От значение е и натрупването на контингент на преболедували и имунизирани, колкото повече такива хора имаме, толкова е по-малък терена на вируса”, обясни доц. Кунчев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате