Свързани новини

18.12.2020 13:42

Родители: Осигурете спорт за децата над 10г.

Видян 2148 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Родители изпратиха отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов, министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и членовете на Националния оперативен щаб, в което настояват за осигуряването на по-улеснен достъп до спорт за децата над 10 години и за присъствено или хибридно обучение и за тях. Те реагираха с писмото си на вчерашните решения на НОЩ, според които училищата се отварят за присъствено обучение само за учениците от 1. до 4. клас включително, отварят се детските градини и яслите, но достъпът до спорт остава затруднен, а класите стаи ще останат недостъпни за учениците от 5. до 12. клас.


Публикуваме пълния текст на писмото:


Обръщаме се към вас във връзка с поредното псевдоуправленско решение, което стоварва неспособността за управление на последиците на локално равнище от глобалната здравна криза върху най-беззащитните членове на нашето общество.


Настояваме да преразгледате решенията си и да предложите мерки, които балансират тежестта на ограниченията между различните групи в обществото.


Настояваме децата, включително тези на възраст над 10 години, да получат равностоен или по-улеснен достъп до спорт и движение в сравнение с възрастните.


Настояваме да планирате и осигурите възможност за присъствено или хибридно обучение за всички ученици, независимо от възрастта или профила на обучението им.


Вчера, 16 декември, беше обявено, че след изтичане периода на настоящите ограничения, част от тях ще отпаднат. Очаква се след зимната ваканция най-малките да се върнат в детските градини и училищата, ресторантите към хотелите да отворят врати, макар и с непълен капацитет.


Предвижда се също спортните зали, които не са спирали да приемат възрастни, да останат недостъпни за децата, а учениците над 10-годишна възраст да продължат да учат в дистанционна форма.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион