Свързани новини

10.12.2020 16:17

Около 47% от медиците на първа линия са заявили желание да се ваксинират срещу Covid-19

Видян 1569 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Около 47% от медицинските служители на първа линия към момента са заявили желание да се ваксинират срещу Covid-19 .


Това съобщи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов пред депутатите от Комисията по здравеопазване в Народното събрание, предаде БНР.


Вече са проведени няколко заседания на Националния ваксинационен щаб, на които е изработена програмата по ваксинацията, каза още министър Ангелов:


"Към днешна дата се наблюдава един процент, около 47-48 процента от служителите, които са на първа линия в лечебните заведения, проявяват интерес за поставянето на ваксина срещу Covid-19. По отношение на втората посока, по която трябва да се създава организация, е да се анализират нуждите на съответната Регионална здравна инспекция".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Лекари към властта: Дължите обяснение за правителствената болница “Лозенец” 10.12.2020 18:20

    Лекари у нас поискаха обяснение от кабинета и Здравната каса защо МБАЛ “Лозенец” бе определена като правителствена болница. Според тях приетото от МС вчера решение е показателно за отсъствието на елементарни принципи за развитието на здравната система в България. Това става ясно от отворено писмо на Български лекари за ново здравеопазване. То е адресирано до здравния министър проф. Костадин Ангелов и шефът на НЗОК проф. д-р Петко Салчев. Острата позиция идва само ден, след като Министерския съвет прие решение, с което МБАЛ “Лозенец” получава статут на правителствена болница. В това си качество лечебното заведение ще поддържа медицинското осигуряване при пътувания в страната и в чужбина на президента, председателя на Народното събрание, министър-председателя, вицепрезидента, главния прокурор; на представители на друга държава със същия ранг и ръководители на международни организации и институции при посещение в страната. "Ние смятаме, че дължите на всички пациенти и лекари, ясно и смислено обяснение защо е необходимо съществуването на лечебно заведение, изградено за нуждите на определен, тесен кръг от хора - президент, вицепрезидент, председател на Народното събрание, министър-председател, главен прокурор, евентуално и депутати?!", посочват в писмото си лекарите и доплват: “Какво точно обуславя необходимостта от разкриване на 140 болнични легла? Толкова ли е лошо здравословното състояние на така изброените лица?” "Как бихте обяснили факта, че при съществуващ персонал от 900 души, за всеки депутат се очаква да се грижат поне три медицински лица и то непрекъснато, без значение дали той има нужда от това? В условията на повсеместен кадрови дефицит в страната всичко това звучи гротескно", категорични са от съсловната организация. Според Български лекари за ново здравеопазване декларираната равнопоставеност между тази структура и всички останали лечебни заведения е невъзможна при условие, че това звено се очаква да получава допълнително, целево финансиране от държавния бюджет. "Осъзнаваме, че рационален отговор на поставените въпроси, извън обичайната демагогия, е невъзможен", пишат от организацията. От БЛНЗ предлагат в рамките на т.нар. „триъгълник на властта“ да се изгради амбулаторна практика с един или двама обобщопрактикуващи лекари, които да обслужват гореспоменатите лица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.