Свързани новини

09.12.2020 15:02

25 191 098,47 лв. европари за ексфирмите на министър, взети дори и от неговото министерство

Видян 27646 пъти | Коментари 7
Гласували 6 рейтинг: 4.1667
много слаба слаба добра много добра страхотна


В Световния ден за борба с корупцията стартираме интересен сериал, от който ще научите как фирми, напуснати от един министър случайно започват да печелят проекти за милиони и то за европари, и то дори от неговото министерство и от колегите му. Усвояват ги като изпълнители и подизпълнители.

В следващите епизоди ще намерим фирмените връзки със заместник-министър в друго министерство. А накрая ще свържем всичко това със спешното и напълно нелогично на фона на ужасяващото финансово състояние изкупуване и прехвърляне на несъществуващ бизнес с един нашумял първо в испанската, а после и в нашата преса магазин на главната търговска улица на Барселона от фамилия на бивш съветник в Министерския съвет – всичко това изрично е записано в регистрите след изповядване на съответната заверена сделка.

Основата ни даде публикация на narod.bg, в която скрупольозно са изброени фирми и неправителствени организации, в които собственик, управител или основател е била министърът на труда и социалната политика, преди това заместник-министър на образованието в това правителство, а в Борисов 2 – заместник – министър на труда и социалната политика Деница Сачева. Същата, за чиито имотни покупки – 28 дка на морския бряг за малко над 20000 лв. и други интересни придобивки, вече сме писали.

Не използваме думата „грабеж”, която са употребили за илюстрация колегите от narod.bg. Оставяме на вас да прецените с просто цитиране на обективните факти. За да не си правите труда да слагате чертата под всички изброени суми, събрали сме ги: 25 191 098,47 лв. Това е бюджет на среден областен град. Не е шега работа. Особено за 4 години.

На изпратените въпроси как коментират обективните факти, колегите от Министерството на труда и социалната политика, управлявано от Сачева вече година, запазиха мълчание. Като знак на какво?...

Започваме с Интелдей солушънс, в която Деница Сачева е била управител. Фирмата е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 10.12.2020 14:51

    хубав сериал,но каква е поуката?И къде са другите главни герои?Ама-най-главните..

  • 006 Anonimen 10.12.2020 08:57

    Mojete li da si predstavite samosezirane na BG prokuraturata za sluchaite na Sacheva?!

  • 005 Anonimen 09.12.2020 20:38

    Този рептил със сигурност ще търка наровете скоро и съвсем заслужено!!!

  • 004 Anonimen 09.12.2020 16:35

    Циганската биволица (вж. ТИРОИДА) е за панделата отвсякъде. Конфискуване на имуществото и там където ѝ е мястото. Ей за това германците са ги пращали в трудовите лагери тия добитъци, китойците директно ги разстрелват.

  • 003 Сиси Петрова 09.12.2020 16:11

    Това отвратително туловище е адски алчно и безочливо!

  • 002 Сиси Петрова 09.12.2020 16:11

    Това отвратително туловище е адски алчно и безочливо!

  • 001 Anonimen 09.12.2020 16:09

    Тази алчна кариеристка е разпозната от Мутрата като хомофоб и подлога срещу подобаващи милиони. Разби пенсионната с-ма и обрече внасялите осигуровки цял живот на ръба на оцеляването и ги окраде в името на купуване на избиратели чрез социални пенсии и добавки. Обрече трудещите си на мизерни заплати, а властимащите си определят огромни възнаграждения и бонуси с по 2,3 и 4 коледни заплати. След Дянков и тя се нареди като българоубийца и унищожител на българите. Трябва сериозно да бъде разследвана за придобитите незаконно и по корупционни схеми десетки милиони и всичко да се конфискува в полза на тези, които обрича на гладна смърт

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак