Свързани новини

09.12.2020 15:12

Николова проведе работна среща с Петер Сиярто

Видян 1851 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща с министъра на външните работи и външноикономическите отношения на Унгария Петер Сиярто. На днешната среща бе постигната договореност за провеждане на Третата сесия на Междуправителствената комисия за икономическо сътрудничество между България и Унгария, съпроводена от двустранен бизнес-форум, заяви вицепремиерът. И уточни, че на този етап е планирано тя да се състои в края на февруари или началото на март 2021 г. при условие, че пандемичната обстановка позволява.
Сред сферите за възможности за сътрудничество между двете страни са туризмът, опазването на околната среда, общи проекти за оползотворяване на отпадъците и други биотехнологии. От взаимен интерес е работата по общи проекти за пречистване на водата, пътническите и товарни превози, пътно строителство, телекомуникации, електроника, производство на резервни части, фармация.
“За мен беше важно да договорим и подписването на съвместния ни проект на Меморандум за сътрудничество в областта на туризма”, посочи министър Николова. Тя допълни, че е обсъдено парафирането на документа да бъде по време на планираната трета сесия в началото на следващата година. “Вярвам, че с подписването на този Меморандум ще поставим основа за допълнително активизиране на двустранните ни отношения в областта на туризма по редица ключови въпроси, сред които по-доброто позициониране на туризма на ниво ЕС, активно сътрудничество в рамките на Стратегията на ЕС за Дунавския регион, Инициативата 17+1 и Световната организация по туризъм”, коментира вицепремиерът.
Министърът поясни, че туризмът е мощен двигател за насърчаване на двустранните отношения и в условията на продължаващата пандемия от COVID-19  е от ключово значение да продължава ползотворното сътрудничество. Унгария е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.