Свързани новини

05.12.2020 16:12

Тикви срещу сградата на правителството

Видян 1568 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийските булеварди „Дондуков“ и „Цар Освободител“ са блокирани от протестиращи срещу правителството и главния прокурор, предаде БНР.


Днешната демонстрация отбелязва 150 дни недоволство на жълтите павета.


Протестиращите тръгнаха от традиционното си място – площада пред Министерския съвет, а след това продължиха по булевард „Цар Освободител“. Те преминаха през Коледния базар в центъра на столицата, но не влязоха през официалния вход, а през едно от загражденията. Те призоваха посетителите на базара да се присъединят към протеста.


По-рано протестиращите замеряха с изгнили тикви сградата на правителството, защото – цитат – „това е храна за прасета, което заслужават работещите в тази сграда“.



Една от майките от „Системата ни убива“ премина полицейския кордон и постави черното знаме на инициативата на сградата на Министерския съвет.


Протестиращи заявиха пред БНР, че искат по-добро и по-справедливо бъдеще:


„Крайно време е вече да ни чуят, да ни видят“;


„Смятам, че протестът изпълни ролята си, защото това беше нашата цел – да покажем истинското лице на властта. Смятам, че ние успяхме в това“;


„Показахме, че няма да се примирим, ще продължим да протестираме, искаме промяна, а не, както всички казват, подмяна“.


Снимка: БГНЕС

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Невежата кратуна от Банкя 05.12.2020 20:18

    Мутрата не знае как се пише името на Валери Жискар д’Естен и е написал Валери ЖАскар д’Естен: http://afera.bg/wp-content/uploads/2020/12/VAL1.jpg (*Валери Жискар д’Естен е френски политик и президент на Франция от 27 май 1974 до 21 май 1981 г. От 2001 г. Валери Жискар д`Естен е председател на Конвента за бъдещето на Европа. Той е и основната фигура в изготвянето на проекта за конституцията на ЕС. От 11 декември 2003 е член на Френската академия.)

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.