01/02

Свързани новини

01.12.2020 16:12

Рязко влошаване на бизнес климата през ноември

Видян 2061 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Рязко влошаване на бизнес климата през ноември отчита Националния статистически институт (НСИ), съобщава investor.bg. През септември и октомври стопанската  конюнктура вървеше нагоре въпреки нарастващия брой заразени с коронавирус, но през единайсетия месец на 2020 г. спадът в общия показател на бизнес климата е с 4,1 пункта надолу спрямо нивото си от октомври. Най-сериозно понижение на показателя е регистрирано в строителството и търговията на дребно.

Последното сериозно влошаване в оценките на компаниите относно стопанската конюнктура бе през пролетта и в началото на лятото.

Съставният показател „бизнес климат в промишлеността“ запазва приблизително нивото си от предходния месец. Анкетата отчита леко намаление на настоящата производствена активност, като и очакванията на промишлените предприемачи за дейността през следващите три месеца са по-умерени. Най-сериозното затруднение за бизнеса остава несигурната икономическа среда, следвана от недостатъчното търсене от страната, факторът „други“ и недостатъчното търсене от чужбина. Относно продажните цени мениджърите предвиждат те да останат без промяна през следващите три месеца.

През ноември бизнес климатът в строителството се понижава с 9,9 пункта заради намаление на получените нови поръчки през последния месец, което е съпроводено и с влошени очаквания за строителната активност през следващите три месеца. Несигурната икономическа среда продължава да е основният проблем за дейността в сектора, следвана от


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби