Свързани новини

27.11.2020 17:44

Имаме достатъчно лекари, извличаме максимално доброто от здравната система: Ангелов

Видян 3245 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Имаме достатъчно лекари, извличаме максимално доброто от здравната система, у нас не се случва нищо по-различно от това, което се случва в другите страни. Това обясни днес в Народното събрание здравният министър проф. Костадин Ангелов, който трябваше да отговаря на осем въпроса в рамките на парламентарния контрол, съобщава Сега. Припомняме, че за 12 г. от България избягаха 53 000 медици.


От няколко дни опозицията пита защо цялата отговорност по мерките срещу разпространението на коронавируса се прехвърля на областните управители без съответното финансиране - така се тълкуват текстове в закона за бюджета на НЗОК за 2021 г. Днес министърът обясни, че нищо по-различно не се въвежда от сегашния синхрон на институциите, а необходимите средства са налични по бюджета на министерството на здравеопазването и лечебните заведения, които имат договори с НЗОК.


По отношение на очакваните ваксини, Ангелов коментира, че министерството е готово с общите указания за тяхната доставка, съхранение и пр. Министърът отново подчерта, че поставянето на ваксина ще бъде безплатно и доброволно.


На коментари от опозицията, че в нашия подход към лечението на коронавирусната инфекция има нещо сбъркано, след като имаме такава висока смъртност, здравният министър не се съгласи. "Случващото се в нашата страна по нищо не се различава от случващото се в другите страни - както в организационен план, така и по отношение на резултатите и мерките", коментира той. И посочи, че голямата му болка е неспазването на мерките, включително и сред депутатите от опозицията, които отричали смисъла от носенето на маски.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.