Свързани новини

25.11.2020 14:35

Борисов лично предложи тлъстите бонуси: Мая

Видян 2666 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

         Борисов лично внесе в Народното събрание тлъстите бонуси за избрани държавни служители. Скандални промени в законодателството правят не само депутатите, но и Министерският съвет, който внася промените в Закона за железопътния транспорт.


Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова днес пред БНР по повод внесените от МС промени в Закона за железопътния транспорт, с които  се регламентира платеното участие на главните секретари на премиера, НС и президента в бордове на държавни дружества.


Призовах президента Радев да наложи вето върху Закона за ДДС, защото с приетите в него промени се позволи на държавните чиновници да са в бордове на общински и държавни предприятия и да получават хиляди левове бонуси за това. Избрани „партийни калинки“ на ГЕРБ ще участват в бордове и ще получават възнаграждения за това, допълни Манолова и обясни, че предложенията са внесени от Менда Стоянова между първо и второ четене на Закона за ДДС.


През 2012 г. самият Борисов, в една героична поза, се възмути, че сегашният финансов министър Кирил Ананиев е получил 540 хил. лв. бонуси от участие в бордове, а различни членове на администрацията на Министерския съвет са получили възнаграждения в размер на 660 хил. лв. Тогава беше прието в законодателството държавни служители, включително главни секретари и зам.-министри, ако участват в бордове, да не получават бонуси за това, припомни Манолова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 25.11.2020 14:54

    Мая:Борисов лично...така е правилно. ЗАЩО ПИШЕТЕ НЕГРАМОТНО?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци