Свързани новини

23.11.2020 16:40

Фармаолигарсите лишават от лекарства малките аптеки

Видян 4569 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Липсата на лекарства в аптечната мрежа се дължи на нежеланието на властта да регулира безграничната алчност на фармаолигарсите. В момента големите вериги зареждат поне веднъж дневно, а до малките не достигат и елементарни препарати и те не могат да разчитат на стабилни доставки на по-малко от два дни, ако ще клиентите им да берат душа, споделиха с 19 минути ощетените.

Поради това дори в центъра на София, даже на метри от Здравното министерство, трудно се намират не само антибиотици, но и Аспирин протект, Антистенокардин, популярните и ефективни хранителни добавки за имунитет. За да бъдат купени на каквато се каже от търговеца цена, се налага солидна обиколка.
 Причината е проста: в непознатия скок на продажбите и оттам – на печалбите. Даже скъпите добавки бележат петкратен ръст – 500%, спрямо миналата година. Повишава се и средната норма на печалба в бранша, която се води около 20 на 100.
Освен краткосрочния ефект, големите играчи – веригите, имат и друга цел – постепенно да задушат малките, като по този начин изцяло окупират пазара и го „изчистят” само за себе си, което вече се реализира почти изцяло при други видове търговия. Липсата на конкуренция и на гъвкавостта, която проявяват независимите аптеки, ще доведе и до скок на цените, които без друго се


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 24.11.2020 12:36

    За това се казва, че това управление извършва геноцид над собствения си народ чрез всички възможни опции, лобистки закони, затваряне на очите за престъпления срещу обществото, корупционни схеми, слугинажно медийно обслужване....потрес!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец