Свързани новини

17.11.2020 09:34

Жизненоважни лекарства за бременни продължават да липсват в някои от аптеките

Видян 1338 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Жизненоважни лекарства като „Фраксипарин” и „Клексан” все още липсват в някои от аптеките в страната. Това споделят голяма част от бъдещите майки, които страдат от тромбофилия и трябва задължително да пият тези медикаменти, предаде Нова тв.


Преди няколко дни стана ясно, че лекарствата ще се продават в определени аптеки, само срещу рецепта и генетично изследване. Регламентът беше въведен, за да се избегне безконтролното им изкупуване от пациенти с коронавирус.   


„Заболяването е много опасно както за майката, така и за бебето. Всеки ден трябва да си поставяме тези инжекции. Въпреки, че вече би трябвало навсякъде да има съответните лекарства, в много от аптеките те липсват. Казват ни, че не знаят кога ще има доставка. Комуникирам с много бременни жени в социалните мрежи. Така, ако някоя има повече дози от лекарството, изпраща на друга, за да си помагаме. Търсим помощ и от чужбина”, сподели бременната Теодора Тодорова.


„В град Съединение едно момиче сподели, че трета седмица няма „Клексан”. Лекарствата липсват дори в големи градове като Русе и Варна. Има много проблеми с получаването на тези медикаменти. Първият е с рецептите. Тези, които са на Фраксипарин”, не могат да вземат Клексан”. Най-добре е личният лекар да напише на една рецепта и двете лекарства", коментира Мариана Александрова, администратор на едва от Facebook групите, в които се търсят лекарства.


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 17.11.2020 10:06

    Защо при такава криза на лекарства по аптеки и болници в такава страшна пандемия реекспортът на лекарства е разрешен?! Защо и срещу какво се позволява бизнесмени да правят пари по време на чума?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и