Свързани новини

23.11.2020 10:23

За случаите в Пловдив може да отговаря не само болницата, но и държавата: Адвокат

Видян 852 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавата може да бъде съдена за това, че не е предприела всички мерки за запазване на живота на тези хора и те са били подложени на унизително третиране, коментира адвокат Михаил Екимджиев в предаването Тази неделя по повод смъртта на двама пациенти с коронавирус в пловдивската болница Свети Георги.


„Притеснително е, че 24 часа след като ръководството на болницата обяви, че това е резултат на логистични проблеми, после много бързо се оказа, че има наказани. Това ме кара да мисля, че се прилага онзи механизъм, при който отговорността се прехвърля от горе на долу“, посочи адвокатът. Във връзка със скандала бяха уволнени 2-ма санитари и един шофьор на линейка.


Според него прокуратурата трябва да направи своя проверка, но за местните прокурори би било удобно да решат проблема в същия кръг – шофьора на линейката и няколко души около него, вместо да търсят организационните и координационни проблеми.


Адвокат Екимджиев обръща внимание, че ако в случая става дума за някакви правила, заповеди, издавани на по-високо ниво, трябва да се понесе отговорност от тези лица, които са издавали тези заповеди.


„Ако те се следвали протокол, установен от Областен щаб, от Министерството на здравеопазването, тогава би могла да отговаря не само болницата, но и държавата“, смята Екимджиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог

Не сваляйте усмивката от лицето си

Не сваляйте усмивката от лицето си и ще видите, че ще