Свързани новини

19.11.2020 14:00

На стълбите на болница №1 у нас починаха двама с К19, премиера беше там при кмета на Пловдив в костюм (ВИДЕО)

Видян 4656 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  
Двама пациенти починаха в рамките на няколко часа в новосформираното отделение за COVID-19 в Клиниката по алергология на Университетската болница Свети Георги в Пловдив, която финансираме с над 150 млн. лв. годишно от джоба си. Това е най-голямата болница в България с най-голям бюджет и с доста богат директор от държавната му заплата. Но за него - в понеделник. Премиерът беше там преди дни, но не посмя да се качи и на стълбите, а оттам го приветства в костюм и престилка пловдивският кмет. Самият той е пациент на отделението, а Борисов призова вече да го пускат, явно преценявайки на око, че е добре.
Скандално видео на БНТ показва как преди това двамата мъже чакат за настаняване пред сградата, единият - на кислородно дишане, а другият - легнал на стълбите. Те са пренасочени от Инфекциозната клиника, където са лекувани предишните дни.
Историята във видеото се развива на 16 ноември, понеделник, но бе видяна едва в сряда вечер. Мъжът, който чака седнал на тротоара пред отделението по алергология с кислородна маска на устата, е Господин Господинов от село Брестник. До него на стълбите е пловдивчанинът Любчо Лалев.
Няколко часа по-късно двамата издъхват в клиниката, която скоро е трансформирана в отделение за долекуване на пациенти с COVID-19. Преди това те са лекувани в Инфекциозната клиника на университетската болница.
"Съпругът ми е инвалид 100% с чужда помощ, с 6 инфаркта, със 7 стенда, с три байпаса, рак на бъбреците. През ден е на хемодиализа", разказа Мария Господинова - съпруга на починалия пациент.
Цяла седмица 61-годишният мъж поддържа температура над 37,4 градуса. Съпругата му опитва да го


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 19.11.2020 14:14

    Жестоко е,когато угасват човешки животи на студената стълба водеща към болницата.Нереформирана здравна система,която ни "притисна",затова си отиват стотици,хиляди наши сънародници. Това се прокрадна в отговорите на министър Ангелов на журналистите на състоялата се пресконференция.Една елементарна,отхвърлена от съгражданите си "депутатка",стана министър на здравеопазването без да има необходимото образование,толерирана от Пл.Нунев т. нар. обл. координатор на герб в гр.Русе.Пълна идиотска подигравка със здравето на българите.В управлението на държавата ни,гъмжи от калинки,метреси и друг обслужващ персонал.Свиват по 5-6-7 хиляди лева всеки месец,а тези които са ги пратили там,едва свързват двата края и тихичко си отиват от този свят.

  • 001 Anonimen 19.11.2020 10:27

    Всяка година се увеличава бюджета на МЗ със стотици милиони и резултатът е пълна разруха и източване от всякъде, закриват се държавни болници, а се откриват частни със специален статут с единствената цел източване на държавни средства. Няма оправдание за управляващите, които ни доведоха и до смърт на стълби пред болница, оставки вече не вършат работа, съдебно наказание реципрочно на деянията

RSS

Най-нови

Венко Сабрутев

ППДБ иска комисия за пътната карта и Турски поток

ПП-ДБ са внесли проект на решение за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на