Свързани новини

22.11.2020 09:21

Отвратителна държава, която нехае за здравето на хората: Д-р Найденова

Видян 7565 пъти | Коментари 5
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

       „Отвратителна държава, която нехае за здравето на хората, държава, която принася в жертви здравните си работници! “, пише Десислава Найденова, председател на лекарския съюз в МБАЛ- Шумен.

Областната болница в Шумен е на първо място в България по брой пациенти с Covid-19. Тази сутрин настанените в ковид-отделенията достигнаха 193 души и болницата вече буквално няма къде да настанява нови пациенти, а медиците са на предела на възможностите си.

Затова е разбираем гневът на д-р Найденова към държавата, която явно се оказа неподготвена за кризата, макар че премиерът Борисов продължава бодряшки да уверява „колко добре се справяме“. Ето какво написа д-р Найденова във Фейсбук:
„Отвратителна държава, която нехае за здравето на хората, държава, която принася в жертви здравните си работници. Държавници, които рискуват живота на болните, за да запазят собствените си постчета! Омерзена съм от случващото се! Област Шумен е запалена с Ковид инфекция, умират хора, не постига персонал в болницата, а вече и няма къде да се настаняват прииждащите нови и нови болни! Ние изнемогваме, удавени в собствената си безпомощност търсим решения за здравето на хората, но срещаме стена от безразличие от държава и властимащи! Хора, опомнете се! Опомнете се докато все още ни има! Всеки ден даваме все нови и нови жертви на Ковид инфекцията от нас лекари, мед. сестри и санитари! Чуйте нашия зов за помощ! Утре може да няма лекари в тази болница, утре може да няма болница! Не можете да си представите какво е докато не го изживеете, докато не изпитате нашата безпомощност, но докато чакате това да се случи, за нас вече ще е късно, за вас- също! Държава, която позволява това да се случва, държавници, които нямат смелостта да вземат адекватни решения в името на запазването здравето на човека, това виждам в момента! Това ли е държавата, за която жертваме живота си всички здравни работници! Докога ще го търпим?!“, с тези въпроси завършва коментарът на д-р Найденова.

Гневът на д-р Найденова е към държавата, и той е напълно основателен. Но въпросите не трябва да спират дотам. Защото не само държавата е виновна за хаоса тук. Държавата си има свои представители в Шумен, има и местна власт с достатъчно правомощия и финанси да решава поне част от проблемите

Шуменска област е изправена буквално пред катастрофа – броят на заразените


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 23.11.2020 13:33

    обаче общината на Шумен ще купува коледна украса за 80000 лева - това си е чиста гавра. Унищожават държавните болници с мизерни заплати и крайна нищета , но после те да поемат цялата тежест на пандемията и ето го резултата , но общината абсолютно нехае и в този момент и първа грижа и е украсата

  • 004 Anonimen 23.11.2020 08:28

    отвратително управление от крадци и убийци на народа-толкова безотговорни и нагли са днес,но утреще отговарят.....

  • 003 Anonimen 22.11.2020 18:33

    Да бе, вие пълнете болниците с мангале и обвинявайте държавата!

  • 002 Тодоров 22.11.2020 10:16

    1-Има ли пилот в самолета?- все по-често задаван въпрос. Отговор няма кой да даде. 2-четири закрити болници-кой ги закри и защо- отговор няма , няма и виновни. Но пък си имаме един безотговорен малоумник.

  • 001 Aмайната 22.11.2020 10:14

    Кмета им , не е ли полиционер? Защо не ги пази, като пази кметство със специален пропусквателен режим?

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

водолей